Sugestii de jucării pentru pisici

Sugestii de jucării pentru pisici

În această perioadă în care petrecem mult mai mult timp în casele noastre, avem mai mult timp pentru animalele noastre de companie. Normal, fiind acasă, ele își doresc să ne jucăm tot timpul cu ele, în special pisicile, care sunt obișnuite să fie singure majoritatea timpului. De aceea trebuie să fim siguri că le acordăm mai multă atenție și dezvoltăm activități plăcute pentru ele. În acest articol vei vedea cum poți construi cele mai inedite jucării pentru pisica ta.

Noptiere | 20 de idei ingenioase >

13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele >

12 idei de mobilier pe care le poți discuta cu tâmplarul tău >

Dopurile din plută sunt des folosite pentru proiecte hand-made. Din ele poți face multe jucării pentru pisici dacă lipești pene, panglici sau șnururi colorate folosind silicon pe partea circulară a dopului. Datorită texturii moi, riscul că pisica ta să se rănească în timp ce se joacă cu noua ei jucărie este foarte mic.

Pentru a crea o jucărie inedită, poți folosi cilindrul de carton care rămâne după ce ai terminat un sul de hârtie igienică. Poți transforma cilindrul de carton într-o jucărie dacă îl înfășori cu sfoară colorată și pui o minge de ping-pong înăuntru. Pentru ca pisica ta să devină și mai interesată de această jucărie, fă o gaură în ea, astfel încât mingea să fie vizibilă.

Cu un cilindru de carton poți face nenumărate jucării pentru pisica ta. Poți găuri cilindrul aleatoriu și să bagi paie de plastic prin găuri sau poți lipi mingiuțe de pluș pe suprafața lui. 

Următoarea noastră sugestie se concentrează tot pe folosirea unui cilindru de carton. Pentru a o putea pune în aplicare, poți tricota o simplă îmbrăcăminte pentru cilindru, la capătul căreia să atașezi un obiect care face zgomote, cum ar fi un clopoțel. Dacă nu vrei să tricotezi, poți îmbrăca jucăria într-un tricou vechi sau într-o șosetă.

Jucăriile care fac zgomot sunt cele mai iubite de pisici. Când ai terminat un sul de hârtie igienică, dacă închizi capetele cilindrului de carton și pui înăuntru o leguminoasă uscată, cum ar fi un bob de fasole, poți transforma cilindrul într-o jucărie care face zgomot.

Avem o sugestie și pentru cei care vor să folosească doar un cilindru de carton, fără să mai adauge nimic altceva. Poți tăia capetele cilindrului înspre interior la o distantă egală una de cealaltă. Deschide aceste tăieturi în exteriorul cilindrului și transformă-l în jucăria preferată a pisicii tale.

Este foarte ușor să creezi jucării care îi vor atrage atenția pisicii tale folosind materiale textile. Poți face jucării moi și colorate din ghemotoace de lână.

Desigur, cele mai interesante jucării pentru o pisica sunt cele în formă de șoricel. Folosind puțină lână, poți tricota o jucărie în formă de șoricel pe care să o umpli cu materiale din bumbac. Pentru a face o jucărie cât mai detaliată îți recomandăm să pui mărgele pentru ochi și fire de lână colorate pentru coadă.

Un material căruia îi poți da orice formă este fetrul. Dacă ai puțin fetru, din el  poți crea orice animal dorești. Poți umple forma cu material din bumbac. Poți adăuga detalii jucăriei brodând șnururi de diferite culori.

Diferite articole vestimentare pe care nu le mai folosești pot fi perfecte pentru a realiza jucării de tip hand-made. Poți crea diferite jucării pentru pisica ta din șosete vechi pe care nu le mai folosești, dacă le umpli cu un material moale și le coși capetele. Trebuie să știi că materialele din care sunt făcute șosetele și eșarfele sunt preferate de pisici. 

Jucăriile din bucăți de țesătură și șnururi care atârnă sunt cele mai interesante pentru o pisică. Poți atârna bucățile de țesătură și șnururile de un schelet metalic sau din lemn. 

De asemenea, poți crea o jucărie amuzantă și interactivă dintr-un simplu băț care are atașat la unul din capete niște sfori sau jucării. 

Poți face o altă jucărie care va atrage atenția pisicii tale folosind cutiuța din plastic de la ouăle cu surprize. Dacă pui niște boabe de fasole uscate înăuntru, acestea vor face un zgomot de fiecare dată când jucăria este mișcată, intrigând astfel pisica.

Articolole de unică folosință pot fi foarte folositoare în proiecte de tipul hand-made. Poți face o jucărie în formă de șarpe folosind pahare de unică folosință. Leagă paharele între ele cu un șnur care să treacă prin interiorul lor. Poți stârni pisica să se joace trăgând jucăria pe podeaua casei tale.

Pisicile iubesc să se joace cu obiecte plutitoare. Poți umple un lighean cu apă și să pui în el obiecte plutitoare, cum ar fi capace din plastic. Cu siguranță pisicii tale îi va plăcea aceasta idee. 

Cutiile din carton sunt adesea folosite pentru diverse proiecte de tipul do it yourself. Poți crea un labirint amuzant și interactiv pentru pisica ta punând în interior o jucărie pe care pisica o poate mișca cu ușurință, cum ar fi o minge de ping-pong, o minge din cauciuc sau o pietricică într-o cutie de carton care are găuri în fiecare margine. Pisica ta va petrece mult timp încercând să mute jucăria dintr-o parte în alta în interiorul cutiei.

Sursă vizuală: Pinterest

Idei inedite pentru terasa ta

Idei inedite pentru terasa ta

Cum să cureți mașina de cafea folosind ingrediente naturale?

Cum să cureți mașina de cafea folosind ingrediente naturale?