Noptiere | 20 de idei ingenioase

Noptiere | 20 de idei ingenioase

După pat și dulap, cel mai important mobilier din dormitor este noptiera. Acestea ne oferă un spatiu unde putem depozita mici obiecte care ne sunt folositoare înainte, după și în timpul somnului. Noptierele au dimensiuni mici și o structură simplă. De aceea nu este greu să îți creezi noptiera singur, mai ales cu ajutorul ideilor prezentate de noi. Dacă dorești ca noptiera să îți reprezinte stilul, citește articolul nostru pentru a vedea cele mai ingenioase idei.

1. Puteți crea o noptieră în stil modern folosind placaj din lemn și picioare de masă în stil hairpin, acestea pot fi găsite, de obicei, la magazinele pentru construcții. În ultima perioadă popularitatea picioarele de masă în stil hairpin a crescut. Pentru ca picioarele mesei să iasă în evidență, vă recomandăm să păstrați designul mesei cât mai simplu.

noptiera noua.jpeg

2. Folosind o scară de mici dimensiuni puteți crea o noptieră cu stil. Poți alege o scăriță care să fie în concordanță cu stilul camerei. Puteți folosi treptele scăriței ca și spațiu de depozitare. Puteți transforma scara pe care o aveți într-o noptieră, chiar dacă aceasta este de dimensiuni mari sau puteți cumpăra o scăricică nouă, de dimeniunea potrivită patului dumneavoastră.

noptiera inedita.jpeg

3. Un alt obiect din viață de zi cu zi care poate fi folosit pe post de noptieră este scaunul. Puteți crea un stil minimalist în dormitor, dacă folosiți un simplu scaun în loc de noptieră. De obicei, scaunele sunt făcute din lem, dar dumneavoastră puteți alege un material și o culoare care vi se potrivesc. Puteți de asemenea să construiți dumneavoastră un scăunel folosint niște materiale simple. De asemenea puteți lua un scăunel care stă degeaba, să îl modificați și să îl folosiți pe post de noptieră.

design noptiera.jpeg

4. O altă soluție excelentă este montarea unui raft. Puteți cumpăra un raft gata făcut, sau îl puteți construi singuri prin tăierea unui placaj din lemn la dimensiunile necesare pentru noptiera dumneavoastră. Rafturile montate pe perete vă vor permite să creați un aranjament elegant și simplist, așa cum puteți observa în poza de mai jos. Vă recomandăm să luați în considerare și iluminarea noptierei atunci când vă gândiți la designul rafturilor dumneavoastră.

noptiera raft.jpeg

5. Dacă patul dumneavoastră nu are o tăblie sau dacă v-ați plictisit de tăblia existentă, ce zici de combinarea noptierei cu tăblia patului? Nu este prea dificil să proiectați ceva care să asigure ambele funcții. Puteți folosi placaj din lemn pe care îl puteți cumpăra de la orice magazin de construcții. Cu un design potrivit, acest articol va acționa ca o tăblie a patului, dar cu lățimea necesară ar putea fi folosită pe post de noptieră. Dacă puteți reuși acest lucru, suntem siguri că acest design inovator va fi cea mai impresionantă parte a camerei dumneavoastră!

tablie de pat idei.jpeg

6. Puteți crea o noptieră cu adevărat stilată, prin montarea în perete a unui dulăpior care arată ca o cutine, exact ca cel din poza de jos. Acest articol din lemn, vă va permite să depozitați lucruri înăuntru și deasupra lui. Puteți monta mai multe astfel de articole pe peretele dumneavoastră, creând astfel un design unic, care nu este doar foarte frumos ci și functional.

noptiera moderna.jpeg

7. Atunci când ne gândim la idei pentru noptiere, lemnul este materialul care ne vine în minte cel mai des. Dar, de ce să nu încercăm ceva din mateiale diferite pentru a crea ceva unic? Spre exemplu, puteți lua un coș, să îl montați în perete și să îl folosiți pe post de noptieră. Dacă gășiți un coș care să se potrivească, țineți minte că mereu îl puteți vopsi în deferite culori pentru a se potrivi dormitorului dumneavoastră.

noptiera deschisa.jpeg

8. Abilitatea de a transforma obiecte vechi în obiecte folositoare este foarte importantă. O idee amuzantă și în același timp creativă este să transformăm o geantă veche într-o noptieră. Funcționalitatea ei inițială este păstrată, puteți depozita lucruri înăuntrul ei. Doar că, acum puteți folosi și spațiul de deasupra ei pentru depozitare. Această idee se potrivește în mod special celor care preferă un design vintage în dormitorul lor.

idei noptiera.jpeg

9. Această sugestie funcționează perfect dacă este aplicată într-un design rustic. Puteți crea o noptieră foarte frumoasă dacă agățați un placaj de lemn de 2 sfori care sunt prinse în tavan, ca un leagăn pentru copii. Fiți siguri că, culoarea sforilor se potrivește cu cea a lemnului. Această idee pentru noptieră este simplă și elegantă, suntem siguri că ea va deveni cel mai interesant colț al casei.

noptiera stil rustic.jpeg

10. Această idee este puțîn mai ciudată, se adresează celor care nu sunt mari fani ai lemnului că și material pentru noptieră. Puteți folosi niste bolțari din beton, pe care să îi așezați în așa fel încât greutatea să fie egal distribuită. Puteți folosi găurile din bolțari că și spațîi de depozitare. Această idee se potrivește de minune într-o casă care are că și tematică stilul industrial.

noptiera stil industrial.jpeg

11. Ați putea crea o noptieră folosind lădițe din lemn pe care le puteți găși la piață. Aceste lădițe sunt ușor de vopsit și, prin urmare, pot fi asortate culorii camerei dumneavoastră. Acestea pot fi aranjate în diferite moduri și, dacă sunt poziționate corect, vă vor oferi un loc robust pentru depozitarea obiectelor dumneavoastră.

noptiera din ladite.jpeg

12. Aici puteți vedea o altă idee care se potrivește dormitoarelor decorate în stil rustic. Pentru asta, puteți folosi niște trunchiuri de copaci. Acești trunchi arată foarte bine și sunt adesea folosiți pe post de măsuță pentru cafea sau pe post de scăunel, atunci de ce să nu luăm un trunchi de copac și să îl folosim că și noptieră?

noptiere speciale.jpeg

13. Dacă sunteți o persoană creativă, este foarte ușor să creați obiecte interesante folosind scânduri din lemn pe care le puteți cumpăra de la orice magazin pentru materiale de construcții. Puteți crea o noptieră unicata montând scandura în perete și adăugând un raft, exact că cea din imaginea de mai jos. Puteți de asemenea să integrați lumina sau chiar mai multe rafturi.

noptiera in perete.jpeg

14. Dacă patul dumneavoastră este poziționat lângă perete, atunci este imposibil să aveți o noptieră pe partea cu peretele. Pentru problema aceasta, o solutie ar fii să montați un raft în perete, deasupra patului, pe care să îl folosiți pe post de noptieră. Chiar dacă raftul poate avea dimensiuni mici, poate fii o soluție bună pentru camera dumneavoastră.

noptiera pe colt.jpeg

15. Următorul exemplu este pentru cei care vor să adauge puțin dinamism decorului. Puteți crea o noptieră folosind un coș din plasă metalică, pe care să puneți un blat de lemn. Fiți siguri că blatul este destul de stabil pentru a depozita lucruri pe el.

noptiera din metal.jpeg

16. Dacă deja ai o noptieră pe care vrei să o schimbi, îți recomandăm să te mai gândești. Dacă noptiera este dintr-un material care se poate vopsi, poți să îi schimbi culoarea, iar în felul acesta vă arata că o noptieră nouă. Spre exemplu, dacă aveți o noptieră din lemn, o puteți vopsi într-o culoare deschisă, puternică, care vă crea un contrast în cameră și îi vă da un aer fresh.

mobilier reciclat.jpeg

17. O altă idee pentru a revitaliza o noptieră este să o vopsiți cu model. Dacă noptiera dumneavoastră este făcută dintr-un material pe care se poate vopsi, nu trebuie decât să alegeți un design cu care să o vopsiți. Această idee vă poate aduce vechea noptieră la viață.

mobilier facut manual.jpeg

18. Aici este o altă idee de a folosi un obiect de mobilier pe post de noptieră. Taburetul! Taburetul are înălțimea perfectă pentru a fi folosit pe post de noptieră. Vă recomandăm să alegeți culoarea și materialul taburetului pentru a complimenta stilul camerei.

idei inedite.jpeg

19. Un simplu sertar montat în perete este o altă metodă excelentă pentru o noptieră. Avantajul este că pe lângă spațiul de depozitare de pe noptieră, puteți folosi și sertarul acesteia. Acesta este un model de noptieră volosit din ce în ce mai des, deoarece este prectic și arată foarte bine.

noptiera simpla.jpeg

20. Adăugarea roților este o adaptare pe care o puteți face oricărui model de noptiere. În felul acesta puteți profita și de spatile înguste. Puteți găsi roțile la orice magazin pentru materiale de construcții, iar acestea pot da o nuanță industrială și modernă dormitorului dumneavoastră.

mobilier pe roti.jpeg
11 Tipuri de case la curte pe placul tău

11 Tipuri de case la curte pe placul tău

Tapetul - un ghid despre cum să îndepărtezi și cum să îl aplici

Tapetul - un ghid despre cum să îndepărtezi și cum să îl aplici