Tapetul - un ghid despre cum să îndepărtezi și cum să îl aplici

Tapetul - un ghid despre cum să îndepărtezi și cum să îl aplici

Mai întăi, alege culoarea tapetului în funcție de funcționalitatea camerei.

Atunci când alegeți tapetul adecvat, pe lângă aspectul lui, este important să luați în considerare starea camerei, precum și cea a pereților pe care este aplicat. De exemplu, pentru camere în care nu este umezeală, cum ar fi sufragerii, dormitoare și coridoare, orice tip de tapet poate fi folosit. Cu toate acestea, pentru zonele în care căldura și umiditatea sunt lucruri obișnuite, cum ar fi băi, toalete și bucătării, vă recomandăm să alegeți tapeturi „rezistente la apă”, cum ar fi cele de vinil. În plus, dacă aveți pereți aspri, atunci utilizarea tapetului gros, în relief, sau cu model vă crea un aspect mai plăcut.

tapet.jpeg

Vrei un tapet personalizat?

Găsiți aici un decorator cu experiență și de încredere la HomeRun!

Aveți grijă când cumpărați adezivului - tapetul pe care îl alegeți poate necesita utilizarea unui adeziv special

Dacă folosiți un tapet care poate fi șters cu un burete umed, adezivul normal va fi suficient. Cu toate acestea, dacă folosiți tapet de vinil, relief gros sau de răchită, va trebui să achiziționați adezivi speciali. Desigur, dacă utilizați un tapet autoadeziv, nu este necesar nici un fel adeziv.

Materiale și scule necesare

În mod ideal, sculele pe care ar trebui să le aveți sunt: ​​foarfece sau cuțit Stanley, o scară, o perie, un șpaclu, niște hârtie de șlefuit, un plumb, un burete și o găleată pentru a aplica și netezi adezivul.

Pregătirea pereților

Dacă pereții sunt din ciment, va trebui să aplicați ipsos cu 24 de ore înainte. Acest proces va proteja peretele și va preveni deteriorarea acestuia atunci când tapetul este îndepărtat.

Dacă aplicați tapetul pe un perete vopsit, ștergeți suprafața cu detergent și clătiți bine. Apoi, șlefuiți peretele vopsit acolo unde veți aplica adezivul.

Dacă pereții dumneavoastră sunt deja tapetați, mai întăi, vă trebui să îndepărtați tapetul existent. Pentru aceasta, vă trebui să utilizați o substanță specială pentru îndepărtarea tapetului. Această substanță trebuie diluată în apă fierbinte. Puteți utiliza, de asemenea, un aparat de îndepărtat tapetul cu aburi.

Asigurați-vă că pereții voștri sunt netezi și curați. În caz că aceștia au găuri sau crăpături, acoperiți-le cu tencuială, folosind un șpaclu obișnuit. De asemenea, asigurați-vă că șlefuiți toată tencuiala care iese în relief după acoperirea gaurilor. Crăpăturile pot fi acoperite cu bandă adezivă, după care nivelate cu tencuială. După ce peretele s-a uscat, șlefuiți-l cu un șmirghel foarte fin pentru a îndepărta praful. Asigurați-vă că pereții sunt netezi!



tapet-modern.jpeg

La HomeRun găsești cei mai buni profesioniști în tapet!

Pregătește Tapetul

Începe prin a măsura peretele. Taie tapetul folosind foarfece, ai grijă să lași o margine de 5-10 cm. Puteți tăia bucățile de tapet care nu trebuie să fie îmbinate folosint prima bucată tăiată că și etalon, înainte de a începe să lipiți tapetul. Pentru spatile care necesită îmbinarea tapetului este bine să tăiați tapetul în timp ce îl lipiți pentru a evita greșelile. Stabiliți direcția în funcție de tivul tapetului. Noi recomandam să începeți de la fereastră și să continuați în aceeași direcție până când ați terminat toată camera.

pune-tapet.jpeg

Lipirea Tapetului

Începeți din partea de sus a peretelui și țineți bucata de hârtie îndoită în jumătate. Potriviți marginea hârtiei cu linia pe care ați desenat-o deja și tăiați marginea puțin mai lungă, cu 3 - 5 cm. Lipiți bucata de hârtie pe perete și îndepărtați bulele de aer rulând o perie sau o cârpă uscată din spre centru spre margini. Apoi, lipiți cealaltă jumătate a hârtiei, sprijinind partea de sus a tapetului pentru a preveni alunecarea acestuia. După care, lipiți până jos.

Lipiți următoarele bucăți de tapet folosind prima bucată ca și reper. Asigurați-vă că tapetul este tăiat la dimensiuni egale. Dacă faceți o greșală, puteți îndepărtă bucata respectivă și să o lipiți din nou.

Nu doriți să angajați un profesionist în decorații sau tapet decât să treceți dumneavoastră prin toată bătaia aceasta de cap? Puteți face o mică cerere prin care ne spuneți de ce aveți nevoie, și veți primi oferte de la cel puțin trei profesioniști. Dumneavoastră alegeți cu cine vreți să colaborați.

Noptiere | 20 de idei ingenioase

Noptiere | 20 de idei ingenioase

Repartitoarele de căldură devin obligatorii din 31 Decembrie 2021!              Tot ce trebuie să știți pentru a vă pregăti!

Repartitoarele de căldură devin obligatorii din 31 Decembrie 2021! Tot ce trebuie să știți pentru a vă pregăti!