Cum să cureți tapetul

Culorile, luminozitatea și dimensiunile unei casei pot fi văzute pe pereții săi. Prin urmare, este important să fiți atenți când vă decideți cu ce să vă acoperiți pereții și la curățarea acestora. Tapetul este cel mai elegant mod de a-ți îmbrăca pereții și unul dintre cele mai bune moduri de a reflecta caracterul casei tale. Indiferent dacă alegeți culori solide, modele geometrice sau modele inspirate de natură, asigurându-vă că vă curățați tapetul în mod corespunzător, pereții dvs. vor arăta mai bine pentru mai mult timp. În acest articol, vom examina în detaliu la ce ar trebui să fiți atenți când curățați tapetul.

La ce să fii atent atunci când cureți tapetul

Primul lucru de reținut este că nu curățați betonul vopsit, ci un material pe bază de hârtie. Având în vedere acest lucru, fiți atenți la utilizarea produselor de curățare abrazive, deoarece acestea pot provoca daune. Dacă aveți de gând să utilizați substanțe chimice, asigurați-vă că le diluați cu apă.
Dacă nu doriți să utilizați substanțe chimice dure, puteți folosi pur și simplu apă caldă cu săpun. Alternativ, puteți adăuga o cantitate mică de oțet și bicarbonat de sodiu cu apă caldă pentru a face un produs de curățare genial de casă.

detergenti-pentru-tapet

Pentru a alege între un burete sau o cârpă moale, puteți experimenta ambele pe o porțiune mică a peretelui care nu este ușor vizibilă. Așteptați să se usuce și examinați secțiunea pentru orice deformare. După ce ați terminat curățarea, asigurați-vă că peretele este complet uscat înainte de a-i face altceva.
Vă recomandăm să vă curățați tapetul cu fiecare schimbare de sezon. Camerele în care petreceți mult timp, bucătăriile și zonele din jurul ferestrelor pot fi curățate mai des, deoarece acestea tind să se murdărească mai repede.

cum-sa-speli-tapetul.jpeg

Curățați în funcție de tapetul pe care îl aveți

Nu toate tapetele sunt realizate din același material, prin urmare există diferite moduri de a curăța diferitele tipuri.
Tapet din stofă este unul dintre cele mai populare opțiuni cu aspectul și senzația lor texturate. Din păcate, deși acest tip de tapet este rezistent la rupere, este dificil de curățat. Prin urmare, produsele grele și substanțele chimice rigide nu ar trebui utilizate aici.
Tapet texturat din fibră de sticlă este rezistent la căldură și frecare. Prin urmare, nu vă limitați la produsele de curățat ușoare. Cu alte cuvinte, puteți folosi produse puternice pentru a scăpa de petele greu de îndepărtat.

tapet-sintetic.png

Tapet din stofă este unul dintre cele mai populare opțiuni cu aspectul și senzația lor texturate. Din păcate, deși acest tip de tapet este rezistent la rupere, este dificil de curățat. Prin urmare, produsele grele și substanțele chimice dure nu ar trebui utilizate aici.
Deși tapetul de vinil este cel mai comun tip datorită versatilității sale, acesta nu este cel mai durabil. Se rupe ușor, astfel încât orice fel de umiditate il poate deteriora. Din acest motiv, trebuie curățat și uscat rapid.
Tapetele din fibră naturală și de bambus sunt de înaltă calitate. Acestea sunt printre cele mai scumpe imagini de fundal, deoarece sunt realizate manual. Cu toate acestea, în ciuda aspectului lor, nu reacționează bine la apă și substanțe chimice. Prin urmare, sunt foarte greu de curățat.

tapet-natural.png

Pași pentru curațarea tapetului

Începeți prin îndepărtarea stratului superior de praf fără a deteriora textura tapetului. Pentru a face acest lucru, utilizați o perie moale sau o cârpă pentru a șterge ușor suprafața.

cum-sa-cureti-tapetul.jpeg

Apoi, pregătiți soluția de curățare și înmuiați-vă cârpa în ea. Stoarceti cârpa astfel încât să fie doar umedă, apoi ștergeți peretele cu mișcări moi și lente. Dacă tapetul dvs. este predispus la deteriorare, nu uitați să vă păstrați departe de prea mult apă și substanțe chimice dure. Dacă nu sunteți sigur, puteți utiliza metoda anterioară de a experimenta cu o mică zonă care nu se afla la vedere.

Detergent-pentru-tapet.jpeg

După ce ați curățat bine peretele, așteptați să se usuce, astfel încât să vedeți clar orice pată greu de îndepărtat. Dacă doriți să faceți o curățare mai profundă și să repetați procesul, asigurați-vă că așteptați mai întâi ca peretele să se usuce complet, astfel încât să nu provocați daune cauzate de umiditate.

tapet-stofa.jpeg

Cum să îndepărtezi petele încăpățânate

Există o serie de metode diferite care pot fi utilizate pentru a combate petele dure. Puteți, spre exemplu, sa folositi o gumă de șters care este frecvent utilizată de artiști pe materiale delicate pentru a îndepărta murdăria și amprentele. Acesta va colecta murdăria fără a rupe tapetul. Alternativ, puteți trece peste zona colorată cu un burete moale și detergent de spălare diluat.

pete-greu-de-scos.jpeg

Petele de ulei sunt un coșmar pentru orice suprafață. Aceste tipuri de pete sunt deosebit de frecvente în bucătărie. Nu puteți utiliza substanțe chimice concentrate, deoarece acestea pot dizolva tapetul. O metodă eficientă este să aplicați amidon de porumb pe pată și să-l acoperiți cu folie alimentară, apoi lăsați-l o vreme înainte de a-l șterge.

tapet-vinil.jpeg

Micii ocupanți ai caselor noastre iubesc să ne lase cadouri sub formă de urme de creion și creion pe pereți. Dacă decideți că doriți să scăpați de aceste opere de artă, acoperiți pata cu o cârpă umedă și apăsați ușor un fier de călcat pe ea. Asigurați-vă că setarea aburului pe fier este oprită înainte de a face acest lucru.
Pentru mucegai, puteți folosi o cârpă moale sau un burete pentru a aplica oțet diluat cu apă în zona cu probleme. Se lasă să se absoarbă și apoi se șterge cu o cârpă curată și umedă.

creion-tavan.jpeg


10 idei geniale pentru grădina ta

10 idei geniale pentru grădina ta

Cum poti profita la maxim de mansarda

Cum poti profita la maxim de mansarda