10 idei geniale pentru grădina ta

10 idei geniale pentru grădina ta

Ai nevoie de niște idei inovative pentru grădina ta? Nu mai trebuie să cauți pentru că noi am pregătit 10 idei geniale pentru tine. Lista noastră conține idei ce îți vor readuce grădina la viața cu ajutorul unor idei simple dar și idei mai complexe care vor necesita mai mult timp și mai multă atenție.

1. Paleți de lemn vopsiți în culori vii.

Este destul de ușor să găsești paleți ieftini, ba chiar anumite afaceri îi oferă gratuit. O masă făcută din paleți este foarte ușor de întreținut și poate fi lăsat în aer liber pe tot parcursul anului. Măsuța din imagine a fost creată din doi paleți puși unul peste celălalt, florile puse pe ea sunt pe post de ornamente.

masa-din-paleti

2. Banc de lucru multifuncțional

Este foarte ușor să mărești utilitatea bancului de lucru și a altor obiecte din gradină. Grinzile din lemn pot fii pictate (noi am ales culori vibrante și roz deschis). Înșurubează-le la marginea bancului de lucru ca în poza. Poți folosi cârlige în S pentru a agata diferite accesorii ale echipamentului tău de grădinărit.

banc-de-lucru.png

3. Locuri de făcut focul ornate

Adaugă o atmosferă festivă gradinei tale cu un loc de făcut focul. Începe prin a caută un castron care este rezistent la foc. Noi folosim un bol din fier îmbrăcat în zinc pe care l-am vopsit în galben deschis. Umple bolul cu geam securizat. Pune o canistra cu gel neinflamabil printre bucățile de sticla, odată aprins, focul va arde timp de câteva ore

ornamente-gradina.jpeg

4. Un gărduleț drăguț

Gardurile sunt folositoare și asta o știe toata lumea, chiar și acele garduri mici care separă gradina ta de cea a vecinului. Această idee duce folosința gardului un pas mai departe. Acest gard este vopsit în albastru, gri și verde ceea ce îi dă un look rustic, dar noi am dus chiar un pas mai departe folosind rafturi din plastic pentru a agăța diferite plante. Poți cumpăra rafturi din plastic de la magazinul local. Taie raftul în 3 bucăți mai mici (de obicei cei de la magazin pot face asta pentru tine) și vopsește-le în diverse culori alese de tine folosind spray-ul. Pe aceste rafturi se așază ghivecele cu diverse plante. Rafturile sunt prinse de gard cu ajutorul unor caneluri.

gard.png

5. Pietre cu model Suzani

Aceste pietre fascinante sunt pline de culoare. Ceea ce ar fi mai greu de observat la prima vedere este faptul că frumusețea și culoarea lor nu vine de la vreo vopsea - dar din țesătura. Crearea propriei țesături pentru pietre este un proiect de bricolaj ușor și distractiv pentru gradina ta.

model-suzani.png

6. Măsuță de cafea făcută din pietre

O masă cu stil dar în același timp simplă poate fi făcută doar cu câteva materiale. Noi am creat o forma cilindrică folosind doar un metru și jumătate de grad din fier, acesta fiind destul de maleabil încât să poată sta în forma de cilindru. Am folosit niște sârmă pentru a putea stabiliza forma gardului. Odată făcut, pune-l într-un loc al grădinii unde ai spațiu și pentru câteva scaune. În interiorul cilindrului pune 30-40 de bolovani. Fii sigur că ai adăugat destui bolovani și ca ei au umplut tot volumul cilindrului. Apoi pune deasupra o bucata sticla și măsuța ta de cafea este gata.

masuta-de-cafea.jpeg

7. De la cutia pentru pești la căsuța pentru păsări

O capcana veche de pești poate fi folosita pe post de căsuța pentru păsări. Fă o gaura pentru ușița și șlefuiește colturile cu o pila de metal. Apoi folosind puțin lipici poți adaugă un mâner la ușița. Folosind lipici din nou, poți lipi niște numere pe căsuța astfel încât pasarelele să aibă propria lor adresa. Pentru a atârna căsuța, folosește un șnur și leagă căsuța de o creanga mai rezistenta.

casuta-pentru-pasari.png

8. Container elegant pentru flori

Am transformat un sac de pânză și o cutie de carton într-o mini gradina cu roșii și alte plante! Pentru proiectul acesta simplist o să ai nevoie să descoși fundul sacului și să îl coși înapoi în așa fel încât să se poată înfășura în jurul cutiei după care plasează cutia in sac. Pune o căptușeala din plastic înăuntrul cutiei pentru a proteja sacul după care plantează planta ta preferată în noul tău ghiveci.

ghiveci-elegant.png

9. O masă pentru o familie modernă

Chiar dacă aceasta poate arată ca un produs scump, aceasta masă este confecționată în totalitate din materialele disponibile la magazinul cu produse pentru construcții. Doua bucăți dintr-un șemineu cu un diametru de 60 cm au fost amplasate pe niște bucăți de beton cu o grosime de 10 cm, asta pentru a fi siguri că masa are înălțimea necesară pentru a-ți permite să mănânci pe ea. Restul mesei este făcut din lemn rezistent la mucegai. Suprafața mesei de lemn a fost creata prin alinierea 12.5 x 25 cm și 25 x 25 cm, și lăsând 1.5 cm intre ele. (masa este făcută să aibă o lungime de 2.5 m si 1.5 m lățime, dar pe sub masă am folosit placi de 12.5 x 25 cm care sunt mai înguste decât masa. Suporții sunt poziționați în așa fel încât sa fie echidistanți, țineți minte că bucățile de șemineu o sa fie intre ele (noi am folosit 5 plăci suport). Înșurubează suporți în partea de sus a mesei după care fixează masa pe bucățile de șemineu.

masa-moderna.png

10. Proiectează o căbănuța

Suntem siguri că mulți dintre voi nu s-au gândit să își proiecteze propria lor casa de la zero.. dar dacă începem de jos, idea de ați construi o căbănuța poate fi un loc din care să începi! Mai ales dacă mica ta căbănuța este la fel de drăguță ca cea din poza. Am proiectat cabana asta cu o dimensiune de 1.5m pe 2.5 m folosind placi standard de 2.5 m. Am folosit cuie de zinc pentru a preveni rugina. Bine înțeles tu îți poți construi propria colibă în ce culori vrei - este a ta pană la urmă!

cabana.png

Daca ai nevoie de ajutor pentru a începe oricare din proiectele prezentate, fă click aici pentru a primi oferte gratuit de la HomeRun.

Cum poți curata o mașină de spălat vase folosind materiale naturale

Cum poți curata o mașină de spălat vase folosind materiale naturale

Cum să cureți tapetul

Cum să cureți tapetul