Cum poți curata o mașină de spălat vase folosind materiale naturale

Cum poți curata o mașină de spălat vase folosind materiale naturale

Când vine vorba de curățenie, mașina de spălat vase a devenit una din cele mai bune prietene ale noastre. Mașinile de spălat vase ne ajută să nu mai acumulam vase nespălate în chiuvetă sau pe masă, ceea ce face bucătăria mai curată pentru atunci când gătim sau avem musafiri. De aceea este foarte important să avem grijă și de curățenia mașinii de spălat vase în sine. Atunci când o folosim, bine înțeles că mașina de spălat vase este expusă murdăriei și mineralelor din apă ceea ce înseamnă că, în timp, vor apărea depuneri de calcar. De aceea este necesar să o curățam regulat. Acest articol îți va arăta cum poți curța mașina de spălat vase folosind doar ingrediente naturale, fără să fie nevoie de produse chimice.

Oțet și bicarbonat - un miracol pentru curățarea mașinii de spălat vase

Una din primele soluții la care ne-am gândit, atunci când vine vorba de curățarea mașinii de spălat vase folosind materiale naturale este oțetul și praful de copt. Primul pas este să înlături raftul de jos al mașinii de spălat vase și să te asiguri ca nu sunt resturi de mâncare. După ce ai îndepărtat cu grija resturile de mâncare, poți pune raftul înapoi și să începi procesul de curățare. Pune niște oțet într-un bol pe care trebuie să îl plasezi pe raftul de jos al mașinii de spălat vase. După pur și simplu pornește mașina folosind setarea cea mai scurta și cu cea mai fierbinte apă a mașinii de spălat. Oțetul va ajuta la înlăturarea urmelor de oțet, mucegai și mirosuri neplăcute.

masini-de-spalat-vase

După ce s-a terminat programul de spălare, scoate din nou raftul de jos și pune niște praf de copt la baza mașinii. Pornește mașina de spălat vase pe aceeași setare. Acest proces va distruge murdăria și mirosul pe care oțetul nu a putut să le scoată.

Curățarea mașinii de spălat vase folosind săpun Arabesc

Daca doriți să scoateți murdăria și mirosurile neplăcute din mașina de spălat vase fără a o pornii, puteți încerca asta. Puteți aplica săpun Arabesc, fie în variantă solidă fie în variantă lichidă, pe o cârpă umedă. După aceea curățați rafturile și interiorul mașinii de spălat. La final puteți șterge rafturile și interiorul mașinii de spălat cu niște șervetele de hârtie.

Sapun-arabesc

 Folosiți sare de lămâie împotriva calcificării mașinii de spălat

Proprietățile sării de lămâie de a îndepărta calcarul, sunt o minune când vine vorba de mașini de spălat. Daca vrei să înveți cum să folosești sarea de lămâie, care este folosită la curățarea boilerelor, citește in continuare.

Sare-de-lamaie-pentru-curatat

Începe prin a combina 2 masuri de oțet cu doua lingurițe de sare de lămâie. După ce sarea de lămâie s-a dizolvat complet, adaugă mix-ul în mașina de spălat vase și dă drumul la programul cu cea mai fierbinte apă. Oțetul cu sarea de lămâie vor îndepărta calcarul și mirosul urât din mașina ta de spălat vase.




Inspirație: 10 moduri de ați decora baia folosind monocrom ca un profesionist

Inspirație: 10 moduri de ați decora baia folosind monocrom ca un profesionist

10 idei geniale pentru grădina ta

10 idei geniale pentru grădina ta