Idei inedite pentru terasa ta

Idei inedite pentru terasa ta

Dacă i-am întreba pe cititorii noștri unde își petrec cel mai mult timp pe timpul verii și al primăverii, cu siguranță răspunsul lor ar fi, pe balcon, terasă sau în grădină. Chiar dacă petrecem jumătate de an bucurandu-ne de aceste locuri, nu depunem atât efort să le decorăm pe cât depunem pentru alte locuri ale locuinței noastre. Din cauza restricțiilor și a pandemiei, dorul de stat în aer liber s-a intensificat. De aceea noi am făcut o listă cu idei care să te inspire atunci când vrei să-ți renovezi terasa.

10 idei geniale pentru grădina ta >

13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele >

11 Tipuri de case la curte pe placul tău >

Creează un loc luminos

Tot ce trebuie să faci este să faci din terasa ta un loc relaxant pentru nopțile de vară, și asta nu este deloc greu. Pune o canapea și un fotoliu astfel încât vei avea destul loc pentru tine și musafirii tăi. Dacă spațiul îți permite, poți monta un leagăn macrame, cu siguranță o să îți placă! Pentru a te simți ca acasă, îți recomandăm să pui un covor de exterior. Poți alege niște corpuri de iluminat care să se potrivească cu designul terasei. Acum mai ai un singur lucru de făcut.. Bucură-te de adierea vântului cu o cafea și o carte bună.

Descoperă stilul potrivit pentru terasa ta

Din păcate, nu există un stil care să se potrivească oricărei terase. De aceea, lucruri că locația, priveliștea, dimensiunea și forma terasei sunt factori importanți atunci când alegem stilul decorativ pentru terasa noastră. Spre exemplu, dacă nu îți place priveliștea, și ai o terasă de dimensiuni mari, poți adauga mai multe elemente decorative care îți plac. Pentru asta, poți folosi plante înalte. În felul ăsta vei creea un loc care îți va da impresia că ești în natură, unde te poți retrage din gălăgia orașului.

Profită de pereții terasei

Pentru a putea profita la maxim de o terasă, mai ales dacă aceasta are dimensiuni mici, trebuie să includem și pereții în decorațiile noastre. Poți colora atmosfera cu ajutorul florilor, pe care le poți pune pe rafturi instalate în pereți. 

Ți-ar plăcea să te bucuri de un film în aer liber?

Orice activitate făcută în aer liber este o activitate plăcută, dar să urmărești filmul preferat pe balconul casei tale, este ceva special. Sunt mai multe feluri în care poți face asta, dar noi suntem siguri că ideea noastră îți va depăși orice așteptare. Pentru a-ți transforma terasa într-un cinema în aer liber, nu ai nevoie decât de un proiector și de un material pe care să proiectezi filmul tău preferat. Dacă ai un perete gol, poți proiecta filmul pe el. Asigură-te că celelalte articole de mobilier sunt foarte confortabile și bucură-te de film! 

Transformă terasa în locul perfect pentru cină 

Fără îndoială, mâncarea este un lucru care aduce oamenii împreună. Cina este una din cele mai speciale mese ale zile. Te-ai gândit vreodată cum ar fi să iei cina pe terasa ta într-un mediu cât mai romantic? Pentru asta ai nevoie de niște lumânări împrăștiate peste tot pe terasă și niște felinare care să atârne deasupra mesei.

Libertate și confort, stilul boem 

Avem o singură regulă pentru cei care vor să-și decoreze terasa în stilul boem: Fără reguli! Dacă libertatea și confortul sunt filozofia după care îți trăiești viața, va fi foarte ușor să-ți decorezi terasa în felul acesta. Pentru stilul boem poți adăuga orice articol care arată bine și pune accent pe confort. Nu ezita să adaugi articole de culori diferite.

Pernele, taburetii și covoarele de diferite culori sunt ingredientele principale pentru acest stil. În plus, pentru stilul boem este important ca naturalețea și confortul să iasă în evidentă. Pentru asta poți folosi plante și articole din lemn.  Totuși, cele mai bune accesorii pentru acest stil sunt cele făcute manual și cele de tip do it yourself.

Sursă vizuală: pinterest, urbancompany.com, houzz.com

14 rețete de măști naturale pentru părul tău

14 rețete de măști naturale pentru părul tău

Sugestii de jucării pentru pisici

Sugestii de jucării pentru pisici