Cum să alegi draperiile perfecte pentru locuința ta
Alegerea draperiilor este ca și când alegi niște haine doar că pentru locuință. Alegerea acestora este influențată nu doar de aspectul fizic, ci și de utilitatea lor.
Multe perdele pot arăta foarte bine, dar întrebarea este: se potrivesc locului în care vrei să le pui? Ține minte această întrebare.
Când alegi draperiile sunt mai mulți factori care trebuie luați în considerare, de la materialul țesăturii și lungime, până la stilul și dimensiunile geamului. Draperiile lungi pot adăuga charm camerei, dar perdelele scurte sunt mai rezistente. Din cauza designurilor diferite ale ferestrelor și diversitatea modelelor, perdelele sunt foarte greu de ales.
În acest articol am pregătit câteva sfaturi care te pot ajuta să alegi draperiile perfecte pentru locuință ta.
Turul apartamentului - Interiorul locuinței unui Blogger
Utilitatea draperiilor
Dacă vrei să adaugi un strop de culoare, să conservi intimitatea sau să creezi întuneric în cameră, draperiile pot fi răspunsul.
Draperiile stilul zebră îți dau voie să controlezi câtă căldură și câtă lumină intră în casă. Pe de altă parte, draperiile din bumbac, îți pot proteja țesăturile și pot permite luminii să intre în cameră.
Poți folosi draperiile pentru a izola camera. Acestea pot reține căldura iarna și răcoare vara, în același timp, acestea pot face întuneric beznă, de aceea sunt ideale pentru dormitoare.
Sfaturi pentru alegerea draperiilor
Atunci când vrei să-ți cumperi draperii, micșorează timpul pe care îl petreci căutând, stabilind mai întâi unde vrei să le foloseși. Dacă vrei să ai lumină în camere, poți exclude orice tip de draperii care limitează accesul luminii.
Fii sigur că alegi draperiile conform nevoilor pe care le ai. Dacă dorești ca în cameră să fie cât mai multă lumină naturală, atunci poți alege niște draperii din material transparent. În același timp, dacă nu doresti foarte multă lumină sau doresti intimitate, poți alege draperii de culoare închisă din materiale puțin mai groase.
Atunci când alegi tipul draperiilor, este o idee bună să foloseștii draperii mai subțiri pentru sufragerie și hol, pentru a permite luminii să treacă. Iar în dormitor sunt recomandate draperiile mai groase, deoarece acestea oferă mai multă intimitate.
Când vine vorba de culori, alb, albastru și gri reprezintă cele mai bune alegeri, deoarece aceste culori se potrivesc cu majoritatea nuanțelor dintr-o cameră. În acest fel, chiar dacă decizi să schimbi mobila sau culoarea peretilor, nu vei fi nevoit să schimbi draperiile.
Pentru dormitoare, tonurile puțin mai închise funcționează foarte bine. Culoarea bej, maroniul și rozul pal oferă o atmosferă confortabilă dormitorului.
Stabilește scopul draperiilor
Care vrei să fie utilitatea draperiilor? Vrei ca acestea să blocheze cât mai multă lumină sau să permită accesul ei în cameră? Îți dorești intimitate? De exemplu, dacă ai o priveliște frumoasă, vei dori să ai niște draperii care se trag ușor și îți permit să te bucuri de priveliștea ta. Este posibil să dorești să le ai pe amândouă, și lumină, dar și intimitate. În acest caz, poți folosi niște draperii subțiri, iar în spatele acestora unele mai groase pe care le poți închide doar în momentul în care îți dorești puțină intimitate.
Ia dimensiunile corecte
Un lucru crucial este să măsori corect. Înainte de a măsură lungimea și lățimea geamurilor, trebuie să stabilești până unde vrei să ajungă draperiile. Specialiștii în design interior recomandă să montezi galeria 15 cm deasupra ferestrei, iar dacă dorești ca tavanul să pară mai înalt, monteaza galeriă mai sus. În general, totul depinde de dimensiunile geamului și înălțimea tavanului, dar ca o regulă nescrisă, trebuie adăugat 10 cm pe înălțime și 20 pe lățime. Dimensiunea extra va bloca accesul luminii și îți va permite să faci întuneric în cameră oricând dorești. Dacă tavanul este mai scund, poți monta draperiile din tavan în podea pentru a crea iluzia unei camere mai mari. Dacă draperiile ating podeaua, prin frecare acestea se vor uza mai repede, de aceea este recomandat să alegi unele mai scurte.
Alege culoarea
Draperiile acoperă o mare parte a camerei, de aceea este normal să ne gândim ce culoare să fie. Când alegi draperiile ține cont de culorile din camera unde vrei să le pui. Sfatul nostru este să alegei niște draperii care se vor potrivi în cameră chiar dacă redecorezi. Recomandăm să alegi niște draperii care au aceeași culoare că și pereții camerei în care le montezi.
Dacă esti mai îndrăzneț poți alege o culoare mai puternică, cum ar fi roșu, albastru sau verde. Doar că acestea nu se potrivesc unei camere cu multă lumină deoarece culoarea lor se va duce foarte repede. O altă idee este să asortezii draperiile cu, culoarea covorului, asta dacă ai unul.
Pentru a-ti transforma camera într-un loc confortabil alege un pastel de culori delicate cum ar fi liliac, roz sau mov. Pentru a încuraja energia pozitivă în camera ta îți recomandăm să alegi culori vesele, cum ar fi galbenul sau portocaliul. Culorile puternice și îndrăznețe funcționează cel mai bine într-o cameră mare.
Alege materialul potrivit
Draperiile pot fi făcute din orice material, unele mai bune ca altele, depinde de context. Materialele mai groase sunt mai bune în zone reci pentru că acestea izolează, iar cele subțiri în zonele calde. În continoare poți citii avantajele de a avea draperii din diferite materiale:
Mătase: Draperiile făcute din mătase sunt tradiționale și clasice. Mătasea permite parțial luminii să treacă, dar sunt folosite în general pentru a izola și a bloca lumina. Datorită calității superioare, această alegere poate fi scumpă.
Bumbac: Bumbacul este probabil cel mai popular material pentru draperii, și asta pentru un motiv întemeiat. Draperiile din bumbac se pot găsi în orice culoare și în orice stil. Draperiile din bumbac pot fi simple sau extravagante și sunt ușor de întreținut. Problema lor este că pot fi mai rigide decât alte materiale.
Inul: Inul este o țesătură pură și ușoară. Se potrivește camerelor moderne și are un stil confortabil.
Catifea: Catifeaua este un material gros care oferă o senzație luxuriantă. Este adesea folosită în camere decorate luxos și este considerată prea mult pentru cei cu o viață simplă și modernă. La fel ca mătasea, catifeaua este o țesătură scumpă.
Perdelele din plasă - Dacă dorești ceva care permite luminii să intre în cameră, perdelele de plasă sunt grozave. Partea mai puțin bună este că acestea nu oferă prea multă intimitate. Din acest motiv, ele sunt de obicei utilizate împreună cu o țesătură mai groasă.
Poliester: Poliesterul este utilizat în general pentru jaluzele. Este mai ieftin decât alte țesături și oferă multe avantaje, printre care se numără faptul că nu reține murdăria și nu se șifonează ușor.
Printuri si modele
Jaluzelele cu model se potrivesc foarte bine cu mobila și așternuturile de culoare puternică. Sunt o metodă foarte bună de a da mai multă viață camerei, în special dacă ai culori simple. Frunzele și florile sunt modele excelente pentru draperii, în timp ce perdelele transparente pot adăuga un pic de viață. Perdelele opace, fabricate din poliester gros, sunt foarte bune pentru a crea intimitate, nu numai pentru că nu permit accesul luminii, ci și pentru că pot izola fonic. De asemenea, ajută la păstrarea căldurii în cameră.
Materiale rezistente
Majoritatea țesăturilor tind să fie uzate de soare, cu toate acestea unele sunt mai durabile decât altele. Mătasea falsă este cea mai rezistentă la soare și nu se va deteriora la fel de repede precum alte țesături. Inul, catifeaua și mătasea tind, de asemenea, să fie mai rezistente într-o cameră în care bate soarele. Alegerea țesăturilor rezistente la spălarea în mașina de spălat poate fi, de asemenea, o idee minunată. Este comod și ușor să speli perdelele în mașina de spălat.
Dimensiunea jaluzelelor
În sufragerie, dimensiunea draperiilor este foarte importantă. Draperiile ar trebui să fie de cel puțin două ori mai mari decât fereastra. În același timp, lungimea draperiilor poate face o diferență uriașă în cameră. Avându draperii mai lungi decât peretele poate crea un aspect elegant, în timp ce draperiile cu o lungime mai mică pot crea un aspect curat și modern. Dacă optezi pentru draperii scurte, asigura-te că nu exagerezi. Dacă draperiile sunt prea scurte, pot crea un aspect gol și neuniform.
Sursă Vizuală: pinterest, modaeffect, amazon, fityclup, persan, johnlewis, ikea, allysonsplace.