Sfaturi esențiale atunci când te muți!
Pentru unele persoane, mutatul este un coșmar, iar pentru altele un stil de viață. Dacă locul de muncă te obligă să te muți des sau ești genul de persoană care nu poate sta într-un singur loc mai mult de 2 ani, te-ai putea considera deja un expert în mutări.
Dar dacă ești pe cale să te muți pentru prima dată și doar gândul asta te stresează, sfaturile de mai jos îți vor fi de mare ajutor.
4 sfaturi pentru renovarea locuinței
1. Nu pune totul într-o singură cutie
Este normal să vrei să umpli cât mai mult cutiile, dar nu face asta. O cutie plină ochi poate deteriora produsele din ea, iar în același timp vă fi mult mai greu de cărat.
2. Protejează cutiile
Dacă intenționezi să folosești cutii de carton, îți recomandăm să folosești folie cu bule pentru a preveni orice deteriorare care poate apărea în timpul transportului, mai ales atunci când transporți produse fragile, cum ar fi vesela. Dacă uiți să faci lucrul acesta, poți avea parte de surprize neplăcute atunci când despachetezi.
3. Evită umplerea peste măsură a cutiilor
Dacă umpli cutiile peste măsură, este posibile că scotch-ul să cedeze. Umple cutiile doar atât cât volumul acestora permite și nu mai mult de atât.
4. Dacă cutiile sunt prea goale, poate deveni o problemă
Într-adevat, tocmai ce te-am avertizat să nu umpli cutiile peste măsură, dar prea mult spațiu liber este o greșală întâlnită destul de des. Dacă umpli o cutie doar pe jumătate, aceasta se poate distruge atunci când pui o altă cutie peste ea.
Îți poți ușura munca dacă începi cu lucrurile mari și apoi cu cele mici.
5. Pungile Ziplock pentru lichide îți pot "salva viață"
Dacă transporți lichide îți recomandăm să le pui în pungi ziplock. Lichide ca mierea, gemul sau uleiul, chiar dacă au fost depozitate adecvat, se pot vârsta. După ce ai pus lichidele în pungă, spațiul dintre ele trebuie acoperit cu ziare. Dacă mai ai spațiu liber în cutie, pune porduse cu o înălțime similară pentru a balansa cutia. O idee bună este să scrii pe cutie ce conține aceasta, pentru a evita accidentele.
6. Fă o listă cu ce ai de făcut
Poți fi sigur că după ce ai împachetat și ai părăsit casa, îți vei aminti că ai uitat ceva. Poți evita situația aceasta dacă faci o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut. Pune lista pe ușa de la intrarea locuinței cu câteva zile înainte de a te muta. Scrie pe lista aceasta lucrurile importante pe care trebuie să le faci și pe cele pentru care există o șansă mare să le uiți. Când a venit vremea să te muți, poți consulta lista și să vezi dacă ai uitat ceva.
7. Ai grijă la încălțăminte!
Dacă îți împachetezi încălțămintea în cutii sau în pungi există riscul să o deteriorezi, lucru pe care nimeni nu și-l dorește. Pentru a evita această situație, înfășoară încălțămintea în hârtie (nu folosi ziare deoarece, cerneala poate murdări încălțămintea). Înfășoară fiecare adidas/pantof individual în hârtie sau dacă ai păstrat cutia originală, o poți folosi pe aceasta. Depozitează încălțămintea mai grea prima, iar peste ea poți pune încălțămintea care cântărește mai puțin.
8. Nu încerca să faci totul dintr-o dată
Începe prin a planifica fiecare cameră în parte. Nu te grăbi să împachetezi lucrurile spontan. În schimb, începe cu o singură cameră.
9. Nu lăsa lucrurile pe ultima sută de metri.
Nu aștepta până în ultimul moment pentru a planifica. Îți recomandăm să știi din timp de câte cutii ai nevoie, cum vei transporta totul și de ce mașină ai nevoie. Având toate aceste lucruri în vedere te va ajuta să eviți multe greșeli.
10. Nu subestima numărul cutiilor de care ai nevoie
Aproximarea greșită a numărului de cutii de care ai nevoie, îți poate crea una din problemele pe care le-am enumerat mai devreme. Este mai bine să ai prea multe cutii decât prea puține.
11. Nu uita să etichetezi cutiile
Etichetează, etichetează, etichetează! Nu cred că îți dorești să ajungi în locuința nouă și să trebuiască să scormonești în fiecare cutie pentru a afla ce este în ea. Adaugă cât mai multe detalii, poți chiar să adăugi o culoare representativa fiecărei camere, în felul acesta poți evita orice fel de confuzie.
12. Scrie pe o hârtie ce se află în cutie
O altă metodă pe care o poți folosi pentru a știi ce se află în cutii este să scrii pe o bucată de hârtie cât mai detaliat ce se află în cutia respectivă și să o pui înăuntru. În felul acesta vei economisi timp atunci când despachetezi.
13. Ai luat cheile?
Atunci când împachetezi amintește-ți să pui cheile de la ambele locuințe într-un loc sigur și ușor accesibil. Suntem siguri că după ce ai împachetat nu vrei să fi în postura în care nu poți încuia locuința veche sau să intri în cea nouă.
Sursa Vizuala: pinterest.com