4 sfaturi pentru renovarea locuinței

4 sfaturi pentru renovarea locuinței

Dacă locuiți în aceeași casă de mai mult timp, la un moment dat, vine vremea când trebuie să renovezi anumite parți ale caseii. După un timp, ușile nu se mai închid, robinetele au scurgeri, iar balamalele dulapurilor sunt din ce în ce mai slabe.

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolația termică?

Ce sunt jaluzelele inteligente?

Care sunt beneficiile mersului cu bicicletă?

Renovarea locuinței poate fi comparată cu păpușile Matrioska deoarece este compusă din mai multe elemente. După ce ai aruncat o privire îți dai seama că sunt mai multe lucruri pe care trebuie să le repari de cât ai crezut inițial - planul de a vopsi anumite colțuri, se transformă în montarea izolației termice. În continuare poți citi 4 lucruri pe care să le ai în vedere când începi renovarea:

1) Nu te grăbi, începe prin a decide de ce are nevoie locuință ta. Puțină diligență te va ajuta să stabilești un buget și să fii siguri că nu pierzi nimic din vedere.

2) Îndepărtează lucrurile mici din camera pe care vrei să o renovezi și depozitează-le în cutii de carton pentru a le proteja de praf sau zgârieturi. Pentru a proteja mobila de murdărie sau de anumite accidente care pot apărea pe parcursul renovării, acoper-o cu o prelată de plastic.

3) Nu începe curățenia până nu termini de tăiat sau de găurit. În felul acesta munca ta nu vă fi inutilă.

4) Dacă nu dorești să fii pe "șantier" pe toată perioada renovării, poți oricând să apelezi la un prieten să te găzduiască. Totuși, pentru a evita orice surpriză neplăcută, îți recomandăm să fii la fața locului pentru a-i ghida pe muncitori.

Hai să aruncăm o privire la zonele casei pe care e posibil să vrei să le renovezi:

Baia:

Dacă ai o locuință veche și bugetul îți permite, ar fi o idee bună să renovezi complet baia. Dacă ai probleme doar cu gresia, o puteți schimba doar pe aceasta. Dacă plănuiesti să schimbi toaleta, cada sau chiuveta, compară mai multe prețuri pentru a fii siguri că faci cea mai bună alegere.

Pardoseală:

Dacă dorești să schimbi pardoseala locuinței, îți recomandăm să cercetezi piața. Fii siguri că știi ce podea ți se potrivește, parchet sau marmură. Dacă optezi pentru pardoseală din marmură, poți lua în considerare să montezi și parchet. Dacă ai deja parchet, reține că poate fi costisitor să îl îndepărtezi și să îl înlocuiesti.

Restaurarea ușilor sau a geamurilor:

Dacă ai o ușă care nu mai poate fi folosită, îți recomandăm să o schimbi. Dar dacă s-a stricat doar tocul sau clanță ușii, atunci o poți repara, în felul acesta vei economisi și bani.

Dacă ai geamuri vechi, acestea nu vor mai izola așa bine. Geamurile din PVC sunt foarte bune pentru a izola, dar trebuie să ții minte că nu toate geamurile sunt la fel. Spre exemplu geamurile rabatabile nu izolează așa bine.

Izolația termică:

Dacă clădirea în care locuiești nu este izolată în exterior și nici nu va fi pentru mult timp, noi îți recomandăm să iei problema în mâinile tale și să îți izolezi singur interior locuinței. Izolația interioară trebuie aplicată doar pereților exteriori. În general, vopsitul este inclus în prețul izolației, deci de ce să nu împuști doi iepuri dintr-o lovitură!

Zugrăvitul:

Chiar dacă dorești să zugrăvesti singur casa, îți recomandăm să consulți un zugrav și un decorator. Aceștia pot aprecia cu ușurință de câtă vopsea vei avea nevoie. Cu toate acestea, credem că este o povară inutilă să zugrăvești singur! Chiar și după ce ai terminat de zugrăvit, curățenia de după poate dura câteva zile. De aceea îți recomandăm să fii realist și să lași traba asta pe mâna profesioniștilor.

Fă click aici pentru a primi 4 oferte pentru renovări gratuit!

Sursa Vizuala: unsplash.com

Sfaturi esențiale atunci când te muți!

Sfaturi esențiale atunci când te muți!

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolația termică?

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolația termică?