Care sunt cele mai bune materiale pentru izolația termică?

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolația termică?

Faptul că posibilitatea unei crize energetice este foarte mare nu mai este un secret. Iar acesta se va reflecta în facturile de la iarnă.

Un lucru pe care îl poți face pentru a reduce facturile la gaze, este să-ți izolezi locuință. Experții apreciază că prin izolarea locuinței îți poți reduce facturile la gaze până la 40%, astfel, vei putea recupera investiția în aproximativ 3 ani.

Pentru a păstra cât mai mult temperatura dorită în locuința ta, izolația trebui aleasă în funcție de construcția pe care este aplicată. În acest articol îți vom prezenta cele mai eficiente materiale pentru izolații și cum se aplică acestea. 

Ce sunt jaluzelele inteligente?

Care sunt beneficiile mersului cu bicicletă?

Cum să cureți jaluzelele?

Care sunt cele mai eficiente materiale pentru izolația termică?

Există două categorii de materiale care sunt folosite pentru izolație: materiale sintetice și materiale naturale.

Materialele sintetice sunt utilizate pentru izolații termice și acustice, iar acestea se găsesc sub formă de vată minerală, polistiren, spumă de polietilenă, poliuretan etc.

Materialele naturale sunt cele care se găsesc în natură și sunt utilizate pentru izolații termice și fonică. Printre acestea se numără vata de sticlă, lâna de oaie, lâna de lemn etc.

În general, izolația termică se aplică pe exteriorul locuinței, pentru a împiedica căldura din interior să se piardă. Cele mai eficiente materiale pentru izolația termică sunt:

  • Vată minerală

  • Polistiren

  • Spumă de polietilenă

  • Lâna de lemn

Cum se aplică Vata Minerală?

Vata Minerală este unul dintre cele mai eficiente materiale pentru izolație. Aceasta este compus din fibre de sticlă sau rocă vulcanică, care sunt legate între ele cu ajutorul unui adeziv.

Vata minerală se poate aplica atât pe pereți, cât și pe tavan. Pentru a aplica corect acest material, în primul rând, trebuie să ai grijă că suprafața pe care urmează să aplici vata minerală să fie curată și uscată.

După ce ai curățat suprafața, trebuie să aplici un strat de adeziv pe care urmează să aplici vata minerală. Adezivul este necesar pentru a împiedica vata minerală să se dezlipească în timp.

După ce ai dat cu adeziv, trebuie să aplici stratul de vată minerală. Acesta trebuie să fie de grosimea de circa 5-10 cm.

Pentru a împiedica deteriorarea izolației, trebuie să acoperi suprafața vatei minerale cu un strat de folie de polietilenă.

Cum se aplică Polistirenul?

Polistirenul este un alt material folosit pentru izolații termice, care se vinde sub forma de plăci și este foarte ușor de tăiat sau customizat. Polistirenul este ușor de aplicat, deoarece, datorită caracteristicilor acestuia, se poate lipi sau așeza în locul dorit.

Plăcile de polistiren trebuie așezate cât mai apropiate una de alta, pentru a împiedica căldura să se piardă.

Dacă alegi să aplici polistirenul în zonele expuse la umiditate, trebuie să ai grijă să acoperi suprafața polistirenului cu un strat de folie de polietilenă.

Cum se pune Spuma Poliuretanică?

Spuma poliuretanică este un alt material eficient pentru izolații, care este disponibil sub forma de spray. Spuma poliuretanică este un material rigid care se întărește și își mărește volumul în contact cu aerul, astfel se poate aplica cu ușurință direct pe suprafața dorită. Acest material este, in mod special, foarte folositor în zonele greu accesibile.

Pentru a aplica corect spuma poliuretanică, trebuie să ai grijă ca suprafața pe care urmează să o aplici să fie curată și uscată. După ce ai curățat suprafața, trebuie să aplici un strat subțire de spumă poliuretanică, care să aibe o grosime de circa 2-3 cm. 

După ce te-ai asigurat că spuma poliuretanică a fost bine distribuită, aștepta ca aceasta să se usuce.

Pentru a împiedica căldura să se piardă prin pereți, trebuie că în momentul în care spumă poliuretanică s-a uscata, aceasta să aibe o grosime de aproximativ 10 cm.

Cum se aplică Lâna de Lemn?

Lâna de lemn este un material folosit pentru izolatia termică fabricat din fibră de lemn, foarte popular în zonele nordice ale europei. Aceasta metodă ecologică de a-ți izola locuință, este astăzi cea mai eficienta metodă de pe piață.

Lana de lemn este suflată mecanic într-un mod automatizat pentru a izola tavanul, podul, sau pereții locuinței.

Izolația unei locuințe este un proiect costisitor de aceea este bine să o lași pe mâna profesioniștilor. La HomeRun găsești peste 100 de profesioniști  în domeniul Renovărilor Interioare. Fă acum o cerere și primește ofertele lor.

Sursă vizuală: Pinterest.com

4 sfaturi pentru renovarea locuinței

4 sfaturi pentru renovarea locuinței

Ce sunt jaluzelele inteligente?

Ce sunt jaluzelele inteligente?