Ce este și cum se aplică învelișul termic?

Ce este și cum se aplică învelișul termic?

Atunci când o persoană obișnuită aude de termenul "înveliș termic" se poate gândi că este un termen folosit doar de experți, fară a-l asocia cu un proces familiar lor. La fel cum noi folosim haine mai groase iarna, învelișul termic este folosit pentru clădiri. Întrucât nu există o geca pentru clădiri, învelișul termic este cea mai buna metodă pentru a-ți izola locuință!

Cum să alegi draperiile perfecte pentru locuința ta?

Turul apartamentului - Interiorul locuinței unui Blogger

Sfaturi esențiale atunci când te muți!

În lunile de iarnă, diferența de temperatură dintre aerul din interiorul unei casei și aerul rece din exteriorul acesteia este uriașă, provocând astfel pierderi de căldurii prin ferestre, acoperiș și pereți. Din această cauză este foarte greu să încălzim locuință, iar consumul de energie vă fi mult mai mare. Setăm boilerul pe cea mai mare temperatură, dar acest lucru poate rezulta în facturi care ne afectează bugetul la sfârșitul lunii. Deci, cum poate fi învelișul termic de folos? Izolația se comportă că un agent de căldură, prinzând tot aerul cald care încearcă să scape în interiorul casei. Acest lucru înseamnă mai multă căldură, lucru care poate reduce consumul de energie cu până la 40%. Beneficiul principal este faptul că vei economisi niște bani pe facturi, în timp ce folosești o metodă sustenabila.

"Este o idee bună pentru iarnă, dar dacă învelișul termic ajută la păstrarea căldurii în locuință, nu ne vom coace vara?" - este o intrebare des adresată. Chiar dacă folosești aerul condiționat pentru câteva ore vara, în momentul în care îl oprești, vei transpira din nou. Doar că, învelișul termic nu capturează doar aerul cald ci și aerul rece creat de aerul conditiont, păstrând o temperatură ideală după ce ai închis aerul condiționat. Transferul de căldură și umiditate din partea exterioară a clădirii va fi minimizat datorită învelișului termic, creând pereți mai rezistenți, care vor avea o durată de viață mai lungă.

Cum se aplică învelișul termic?

1) Când instalezi învelișul termic pe partea de exterior, trebuie, mai întăi, să fixezi plăcile. Pentru a fi sigur că le-ai fixat cum trebuie, folosește un boloboc.

2) Învelișul termic poate fi din polistiren, vată bazaltică, etc. Asigură-te că întrebi compania cu care lucrezi care panouri sunt cele mai potrivite pentru lucrarea ta și care sunt caracteristicile acestora. Pentru fixarea acestora, de cele mai multe ori, se folosește un cadru metalic. Aplică adezivul pe tot perimetrul panourilor izolante și lipeștele pe perete. După ce ai terminat de lipit, lasă adezivul să se usuce timp de 24 pe ore.

3) După ce te-ai asigurat că panourile sunt bine puse, trebuie să le fixezi in dibluri. Diblurile sunt utilizate la îmbinarea panourilor. Pentru o măsură de siguranță în plus, un diblu trebuie aplicat și pe partea din mijloc a panourilor. Dacă clădirea este înaltă, îți recomandăm să folosești mai multe dibluri pentru placile de la etajele superioare.

4) După ce ai acoperit tot peretele cu înveliș termic, poți începe să tencuiești. Aplică un strat gros de ipsos pe panourile izolante, pune peste primul strat de tencuială o plasă pentru armare, iar apoi un alt strat subțire de ipsos. Așteptă să se usuce timp de 24 de ore.

5) Odată ce tencuiala s-a uscat, se aplica un strat de tencuială decorativă. Secretul aplicării acesteia este să acoperi fațada clădirii dintr-o singură mișcare. Odată ce ai terminat de aplicat stratul decorativ, procesul de izolare termică este complet. Clădirea poate fi acum vopsită în orice culoare dorești.

Ce este învelișul termic?

Dacă nu deții proprietatea în care locuiești, iar proprietarul locuinței nu a aplicat izolație în exterior, nu este nici o problemă - învelișul termic poate fi aplicat și în interior (deși nu este la fel de eficient). Procesul de montare este la fel că cel pentru exterior, diferă totuși materialele folosite. Materialele folosite pentru exterior sunt mai groase, iar plăcile pentru interior nu vor depăși 2-3 cm grosime. Chiar dacă această metodă îți vă izola locuința destul de bine, merită să încerci să îl convingi pe proprietar să monteze un înveliș termic în exterior.

"Lucrez full-time, sunt ocupat! Unde pot să găsesc o companie serioasă pentru a-mi izola locuința?" HomeRun îți sare în ajutor. Profesioniștii noștri sunt la un click distanță. La HomeRun poți alege compania sau profesioniștii cu care vrei să lucrezi singur. Vezi acum ofertele profesioniștilor noștri!

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Cum să alegi draperiile perfecte pentru locuința ta

Cum să alegi draperiile perfecte pentru locuința ta