Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Dacă știi câtă durere de cap îți poate aduce împachetarea câtorva valize pentru a pleca în vacanță, îți poți imagina cât de greu este se împachetează întreaga casă înainte de a te muta! Așadar, pentru a-ți ușura acest lucru, am creat o listă cu regulile noastre de aur pentru mutarea într-o locuință nouă.

Ce este și cum se aplică învelișul termic?

Cum să alegi draperiile perfecte pentru locuința ta

Turul apartamentului - Interiorul locuinței unui Blogger

1. Începe să aduni cutii și materiale pentru ambalare cu câteva săptămâni înainte de a te muta

O modalitate excelentă de a face rost de cutii este să ceri cutii de rezervă la supermarketuri sau magazine! Dacă faci acest lucru cu câteva săptămâni înainte să te muți, te vei asigura că nu vei mai avea nevoie de cutii suplimentare în ziua cea mare. Desigur, poți cumpăra cutiile de carton sau plastic neutilizate de la magazine care vând spații și soluții de depozitare. De asemenea, va trebui să obți materiale care să acopere mobilierul, cum ar fi prosoape vechi, pături și fețe de masă. Amintește-ți, cu cât începi mai repede să strângi obiectele de care ai nevoie, cu atât va fi mai puțină agitație în ultimul moment. Iată câteva lucruri de care ai nevoie atunci când te muți:

  • O mulțime de cutii de diferite dimensiuni și grosimi

  • Folie cu bule

  • Hârtie mărunțită pentru ambalarea ustensilelor de bucătărie, ziare vechi sau reviste pentru ambalarea altor articole (ai grijă, deoarece hârtia de ziar poate păta paharele și farfuriile)

  • Foarfece, bandă adezivă și câteva etichete pentru cutii (poți scrie, de asemenea, numerele / conținutul cutiei pe partea laterală cu un pix)

2. Creează un spațiu de ambalare confortabil pentru tine și împachetează cu atenție

Organizează cu atenție lucrurile care urmează să fie ambalate împreună într-o singură zonă. Plasează-le în cutii și apoi acoperă-le cu o cantitate suficientă de material (hârtie, ziar, folie cu bule etc.).

Obiectele grele trebuie așezate întotdeauna în partea de jos a cutiilor, iar cele mai ușoare în partea de sus. Așezarea obiectelor mai grele în cutii mai mici va fi utilă pentru transportarea și despachetare lor, în același timp, articolele vor fi mai bine protejate.

Ai grijă în special la obiectele care se pot sparge ușor, cum ar fi ustensilele de bucătărie și veselă. Asigură-te întotdeauna că folosești o mulțime de materiale de protecție în jurul acestor articole.

Când umpli cutiile, este la îndemână să planifici din timp și să notezi în ce cameră vei pune lucrurile din anumite cutii. De exemplu, poți scrie notițe precum „12: Dormitor, pături” pe cutie. Asta îți va permite să identifici cu ușurință în ce cameră trebuie pusă cutia respectivă.

3. Nu uita să împachetezi articolele esențiale în cutii diferite

Împachetează separat câteva articole esențiale de care vei avea nevoie în prima noapte în noua casă: periuță și pastă de dinți, săpun și șampon, prosoape, niște tacâmuri, farfurii, câteva gustări, niște foarfece pentru a te ajuta la despachetare. Poți marca cutiile care conțin articole cum ar fi așternuturile cu „deschide mai întâi această cutie”. Acest lucru va însemna că nu va trebui să te stresezi pentru a găsi obiecte esențiale când tocmai ai ajuns și ești răpus de oboseală. În plus, poți pune separat câteva haine și alimente care să îți ajungă pentru câteva zile.

4. Pregătește-ți o mapă “Mutare casă”

Poate fi util să ai la îndemână o mapă cu documente importante, cum ar fi contractul cu compania de transport, precum și alte documente oficiale, niște bani și alte numere de telefon importante. Acest lucru te va scuti de nevoia de a căuta în cutiile nedeschise pentru a găsi informații cruciale atunci când vei avea cel mai mult nevoie de ele.

5. Folosește-te de această ocazie pentru a face curățenie!

Parcurgerea prin toate articolele și împachetarea lor în cutii este o oportunitate excelentă de a scăpa de lucrurile inutile pe care nu le mai folosești sau de care nu mai ai nevoie. Dacă articolele pot fi refolosite, le puteți dona în scopuri caritabile. Golește sertarele din dulapuri și asigură-te că duci doar ceea ce este necesar în noua ta locuință. De asemenea, un alt sfat - asigură-te că mașina de spălat vase este goală înainte de a o muta!

6. Fi organizat și pune cutiile închise și etichetate împreună

Încearcă să pui lucrurile similare în aceleași cutii, cum ar fi cabluri, scule și alte instrumente de bricolaj. Poți folosi chiar și pixuri colorate pentru a diferenția conținutul cutiilor. Acest lucru te va ajuta în mod special atunci când despachetezi. Un alt sfat este să pui împreună piesele de la obiectele pe care le dezasamblezi, de ex. șuruburi / cuie. Alternativ, poți pune șuruburile și cuiele într-o pungă mică, inclusiv o notiță care să indice de unde provin, adică de exemplu, picioarele mesei. Acest lucru te va împiedica să te încurci în piulițe și șuruburi atunci când ajungi la noua ta locuință.

7. Asigură-te că nu ai uitat nimic

Pe măsură ce termini de împachetat, verifică metodic casa, cameră cu cameră și asigură-te că nu ai uitat nimic. După ce ai încărcat toate cutiile și te-ai asigurat că nu ai lăsat obiecte valoroase (sau grămezi de gunoi!), este timpul să îți iei ” la revedere “ de la vechea ta casă și să saluți noua locuință!

Sursa Vizuala: pinterest.com

Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă

Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă

Ce este și cum se aplică învelișul termic?

Ce este și cum se aplică învelișul termic?