Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă

Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă

Entuziasmul mutării într-o casă nouă este diferit pentru fiecare membru al familiei. Dacă ești cumpărătorul, visele de a-ti decora noua casă și de a începe o viață pașnică te vor învălui în curând. Cu toate acestea, dacă nu dorești ca aceste vise să se transforme în coșmaruri, citește mai jos lucrurile la care trebuie să acorzi atenție înainte de a cumpăra noua ta casa.

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Ce este și cum se aplică învelișul termic?

Cum să alegi draperiile perfecte pentru locuința ta

Cât de potrivită este casa?

Probabil că ești fascinat de casa pe care dorești să o cumperi, dar merită să te uiți cu un ochi critic și să identifici orice defect pe care l-ar putea avea casa. Indiferent dacă te bazezi pe mijloacele de transport în comun sau ai propria mașină, trebuie să ți cont de modul în care va funcționa casa pentru tine. Are loc de parcare sau garaj? Cât de aproape este cea mai apropiată stație de autobuz sau gară? Este important să nu treci cu vederea aceste detalii, deoarece acestea vor face o diferență atât de mare în viața ta de zi cu zi. Cât de sigură este zona? Există un parc sau un spațiu verde unde să se poată juca liber? Prezența acestora, precum și o zonă liberă de prea mult trafic, ar trebui să fie printre prioritățile de top pentru cei cu copii.

Cât de robustă este casa ta?

Este posibil ca interiorul casei să te fi uimit, dar trebuie să știi cât de solide sunt structura și fundațiile. Cum ar rezista în caz de precipitații excesive și chiar de inundații? Acesta ar fi, de asemenea, un moment bun pentru a vorbi cu companiile de asigurări și pentru a vedea ce fel de acoperire vei avea nevoie și ce poți obține.

Există suficientă lumină naturală?

Pentru o viață sănătoasă și fericită, este de dorit sa te asiguri că primești cât mai multă lumină naturală posibil. Lumina naturală din fiecare cameră poate face diferența. Dacă lipsește, este mai probabil să întâlnești probleme precum umezeala, care în timp poate provoca multe daune. Îți recomandăm să verifici acest lucru de mai multe ori la diferite ore ale zilei, pentru a putea ști cu adevărat ce primești.

Te deranjează zgomotul?

Fie că este vorba de zgomotul de la vecini sau de sunetele unice cu care vine fiecare casă, zgomotul este un factor important de luat în considerare. O idee bună este să intrebi vecinii pentru a vedea dacă există probleme. Merită să cercetezi ce fel de oameni trăiesc în cartier pentru ati face o idee despre nivelul de zgomot. Dacă noua casa se află pe un drum principal, te poți aștepta la un anumit nivel de zgomot - intereseaza-te de izolație fonică înainte de a te muta, dacă acesta este cazul.

Interiorul casei este exact așa cum s-a menționat?

De prea multe ori, caracteristicile care au fost promovate ca parte a casei în timpul procesului de cumpărare, se dovedesc a nu fi exact ceea ce păreau. În primul rând, verifica elementele de bază precum apa, gazul și electricitatea cu cineva care înțelege aceste lucruri. În plus, asigură-te că toate produsele încorporate, cum ar fi electrocasnicele, produsele cu energie solară și sistemele de apă caldă, sunt toate în stare bună de funcționare. Nu iti doresti vreo surpriză neplăcută după ce te-ai mutat. Sistemele Smart Home au devenit foarte populare în ultimii ani, deci dacă acestea sunt folosite în noua ta casă, asigură-te că știi tot ce trebuie despre ele și orice controlere de care este posibil să ai nevoie. În acest fel, nu te vei scarpina după ureche și nici nu vei deteriora vreunul din sisteme.

Un subiect despre care preferăm să nu vorbim: dăunători

Deși această problemă este mai puțin frecventă în noile construcții, dăunătorii pot fi adesea găsiți în proprietățile de la parter / cu grădină. Dacă nu vei fi prima persoană care va locui noua ta casă, merită să iti deratizezi proprietatea înainte de a te muta. Dăunătorii sunt o surpriză pe care cu siguranță nu o dorești!

Există probleme cu documentele?

Nu în ultimul rând, fapte și documente. Trebuie să fi absolut sigur că informațiile referitoare la orice hârtie pe care o deți se aliniază cu ceea ce ți s-a spus și ai fost de acord. Trebuie să ști cine deține casa și își asumă responsabilitățile. Cu siguranță merită să obți sfatul unui avocat în acest moment pentru a te asigura că totul este în regula. Făcând lucrurile corect și asigurându-se că sunt respectate toate regulile procesului, poti previi sa devii o victimă.

Sursa Vizuala: pinterest.com

Tot ce trebuie să știi despre soba cu peleți

Tot ce trebuie să știi despre soba cu peleți

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi