Tot ce trebuie să știi despre soba cu peleți

Tot ce trebuie să știi despre soba cu peleți

Vine-vine! Vremea rece începe să se facă simțită. Păturile, puloverele și pilotele pe care le punem în dulapuri în sezonul cald au început să fie iar utile. Vremea înnorată, ploile și vânturile vor aduce treptat nevoia de a ne încălzi casele. În acest caz, primul lucru care ne vine în minte este cum să ne încălzim locuințele. Deși un radiator sau o sobă pe lemne este una dintre primele opțiuni care îți va veni în minte, s-ar putea să îți schimbi părerea odată ce vei afla mai multe despre soba pe peleți. Soba pe peleți nu este foarte diferită de soba tradițională pe lemne, dar este un dispozitiv eficient de încălzire relativ nou, care îți poate menține casa caldă.

Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă

Te muți? Iată câteva sfaturi bune pentru a te ajuta să împachetezi

Ce este și cum se aplică învelișul termic?

Ce este o sobă cu peleți?

Sobele cu peleți sunt ca niște sobe normale folosite pentru încălzirea locuinței, doar că acestea funcționează pe bază de substanțe bioenergetice numite peleți. Peleții, care se folosesc ca și combustibil pentru aceste sobe, sunt produși din așchii de lemn și rumeguș. Avantajul peletilor este că aceștia pot fi folosiți pentru o perioadă lungă de timp. Deoarece eficiența energetică este între 80 și 90%, peletii reprezintă o metodă eficientă de încălzire a locuinței. Aceste sobe moderne, ușor de instalat, pot reprezenta o piesă de decor, deoarece sunt concepute pentru a completa designul casei, precum și pentru a fi eficiente. 

Diferența dintre soba cu peleți și cea pe lemne

Există mai multe caracteristici care deosebesc soba pe peleți de soba pe lemne cu care majoritatea dintre noi suntem familiarizați. Una dintre acestea este că peleții sunt un produs mai eficient decât lemnul. În plus, datorită designului și tehnologiei sale, este mai practic să folosești o sobă pe peleți decât o sobă pe lemne. Unele sobe pe peleți se pot porni cu o telecomandă. Un alt avantaj al sobei cu peleti este faptul că sunt ușor de curățat, acestea trebuie curățate cam o dată pe săptămână, iar în comparație, sobele pe lemn trebuie curățate în fiecare zi.

Integrarea sobei cu peleti în designul locuinței

Sobele cu peleți, care sunt produse în diferite forme, pot fi, de asemenea, o piesă indispensabilă în decorul locuinței tale. Soba cu peleți este un accesoriu pe care îl poți folosi, mai ales, dacă vrei să oferi un aspect rustic casei tale. În plus, faptul că acestea sunt produse în diverse mărimi îți oferă libertatea de a alege în funcție de dimensiunea casei tale. În același timp, dacă ai în locuința ta un șemineu pe care nu îl folosești, poți integra o sobă cu peleți în acel șemineu și, în felul acesta, poți obține o nouă metodă pentru a-ți încălzi locuința.

Sursa Vizuala: pinterest.com, pixabay.com

Sugestii pentru decorarea casei în stil scandinav

Sugestii pentru decorarea casei în stil scandinav

Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă

Tot ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o casă nouă