Cum poti profita la maxim de mansarda

Cum poti profita la maxim de mansarda

Mansarda este de obicei un loc uitat și umplut cu tot felul de obiecte prăfuite. Cu un tavan ascuțit, grinzi la vedere și o structură puternică, mansarda are potențialul de a devenii mai mult de cat un spațiu de depozitare. Cu puțin ajutor de la un profesionist sau doi, mansarda ta poate fii transformată cu ușurință într-un loc care nu va fi uitat așa ușor.

Dacă ești interesat să vezi serviciile oferite de profesioniști în designul interior, fă click aici.

Transformarea mansardei poate fi o sarcină descurajatoare. Tavanul inclinat îți poate da impresia că nu ai mult loc la dispoziție. Totuși, cu decorul potrivit, camera ta poate fi frumoasă si utilă. In acest articol o să îți arătam cum poți profita la maxim de spațiul pe care îl ai să îți readuci mansarda la viată.

Funcționalitatea

Mansardele sunt perfecte ca si dormitor pentru adolescenți, pentru că poți deveni creativ cu spațiul - leagăne, picturi pe pereți, lumini inventive și multe altele. Înainte să te apuci să alegi materialele decorative trebuie să te gândești ce design îți dorești. Se potrivește mobila pe care ți-o dorești? Te poți deplasa prin cameră liniștit? Crearea de zone diferite în cameră îți poate da mai multa folosința. De exemplu, poți defini zona de stat prin adăugarea unui covor frumos, unei canapele și a unui televizor. Sau colțul pentru citit poate fii creat prin adăugarea unui fotoliu lângă geam. Colțurile și locurile înguste pot fi folosite ca zone de stocare prin adăugarea rafurilor sau a sertarelor. Adăugând un ventilator în tavan poți crea o circulare a aerului necesară pentru o cameră ventilată. Un alt articol sunt perdelele, poți alege niște perdele subțiri - acestea potrivindu-se pentru orice cameră și sunt ușor de instalat. După ce ai hotărât lucrurile acestea, poți începe să te gândești la cum poți decora camera.

mansarda-functionala.jpeg

Creativitate

Înălțimea tavanului, locul spațiului de depozitare și felul în care pătrunde lumina sunt lucruri foarte importante de luat în considerare. Înțelegerea acestor factori te va ajuta să creezi un mediu mult mai plăcut și nu va permite camerei să îți dea o stare claustrofobică. Trebuie să balansezi faptul că trebuie să pui sursa de lumina la o înălțime cat mai mare pentru ca aceasta să lumineze o suprafața cât mai mare a camerei în timp ce eviți să blochezi cele mai înalte puncte ale camerei.

Minimalizarea interferentei cu lumina naturală este imperativă. Poți face asta alegând rama potrivită de geamuri, optând pentru lemn ușor și unde este posibil să alegi tapet sau culori luminoase. Dar dacă te gândești să transformi mansarda într-un home-cinema, opusul este recomandat. Vopsind pereții în culori închise și montarea jaluzelelor groase poți crea atmosfera perfectă pentru un cinema.

mansarda-creativa.jpeg

Obține totul din spațiul disponibil

Mansardele sunt adesea folosite ca și camere pentru gazde, dormitoare pentru copii, sau birouri, dar poți folosi mansarda in ce fel vrei. Imaginează-ți că o folosești pe post de cameră de relaxare unde practici yoga sau meditezi. Adăugând pardoseli căptușite și vopsind pereții in culori calmante, poți transforma camera într-un loc calm care îți oferă o senzație de pace. Compară dimensiunea mobilei pe care o ai cu dimensiunea camerei pentru a te ajuta sa vi cu idei despre ce ai putea face cu spațiul disponibil.

mansarda-spatioasa.jpeg

Dublează funcționalitatea

Daca îți transformi mansarda într-un dormitor, poți găsi multe obiecte de mobilier care pot fi folosite ca și spatii de stocare. Orice pat devine mult mai folositor atunci când poți depozita sub el. Paturile pe colț sunt o idee foarte bună pentru a maximiza spațiul.

mai-mult-spatiu.jpeg

Vopsitul podelei

Chiar dacă alegi alb sau oricare altă culoare luminoasă, podelele vopsite pot fi o alegere inteligentă pentru mansarde. Ele pot reflecta mai multă lumina de cât parchetul. În același timp este o idee care nu necesită un buget mare.

podea-vopsita.jpeg

Geamuri

Poate fi dificil să găsești perdele pentru un geam situat pe un perete inclinat, și depinde de utilitatea camerei, poate fi mai bine să nu folosești geam deloc. Totuși, dacă alegi să folosești spațiul ăsta ca și dormitor, ți-ai putea dori să ai perdele. Cu jaluzele poți controla lumina din cameră cu ușurință chiar și dacă ai geamuri aplecate.

geamuri-de-mansarda.jpeg

Mobilier mai mic

Acoperirea podelei cu perne și o masă de cafea joasă poate crea o zonă confortabilă de relaxare. Cu cât vă așezați mai aproape de podea, cu atât sunt mai înalte tavanele. La fel, paturile si canapelele joase, vor functiona mult mai bine decat paturile mari si canapelele voluminoase. Utilizarea spațiului din mansardă pentru un dormitor pentru copii sau o cameră de joacă este o idee minunată, deoarece mobilierul pentru copii se poate potrivi în spațiile înguste ale unei mansardă în care mobilierul de dimensiuni mari nu are nicio șansă. Un pat mic de colț eliberează spațiul din mijlocul camerei și înseamnă că adulții pot petrece timp cu copiii în timp ce se joacă. Adăugarea unui leagan la grinda din mijloc poate fi o atingere distractivă și profită la maximum de punctul cel mai înalt din cameră.

Mobilier-mansarda.jpeg

Spațiu de depozitare

Fiind atât plăcut din punct de vedere estetic, cât și ușor de accesat, pereții înclinați dintr-o mansardă sunt spațiul perfect pentru depozitare. Rafturi mici, dulapurile și mesele pot fi combinate pentru a crea o soluție de depozitare care să răspundă nevoilor dumneavoastră. Magazinele mari sunt un loc minunat pentru a găsi o gamă de soluții care să se potrivească spațiului și bugetului dvs.

Mansarda-locuibila.jpeg

Folosește lumina alba și maximizeaza spațiul

Chiar dacă în mod normal sunteti retinuti să folosiți alb pe tavan, pereți și podele, albul ar putea fi atingerea magică de care aveți nevoie în mansarda dvs.
Camerele de la etaj se murdaresc mai greu și sunt mai ușor de ingrijit, deoarece sunt mai departe de intrarea în casă. Așadar, puteți fi siguri că o cameră albă la mansardă nu vă va face să vă obosiți, încercând să o păstrați curată. O cameră albă va expulza orice imagine stereotipă a unei mansarde întunecate și înghesuite și, în schimb, va crea o atmosferă de lumină și spațiu.

spatiu-in-mansarda.jpeg

Crearea unei biblioteci

Prin instalarea unui raft cu cărți, poți transforma podul casei în cea mai intimă și liniștită zona a casei tale.

Pentru a intra în contact cu experții HomeRun, apasă aici!

Cu un scaun de lectură confortabil, un covor și o bibliotecă mare, puteți naviga într-o lume în care nimeni nu vă poate găsi. Indiferent de cum arata viața voastră cotidiana, fiecare are nevoie de un spațiu propriu.

Undeva unde puteți citi, răspunde la e-mailuri, plăti facturi sau pur și simplu sa stați și ascultați cum trece lumea. Spațiul pe care îl creați poate fi sanctuarul vostru.

mansarda.jpeg
Cum să cureți tapetul

Cum să cureți tapetul

Cum să iți planifici nunta pas cu pas

Cum să iți planifici nunta pas cu pas