Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?

Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?

Știm cu toții că, în ultimul timp, cel mai popular aparat din bucătăria noastră este Air Fryer-ul. În acest articol poți vedea cele mai practice metode de folosire și curățare a acestui aparat. 

Air Fryer-ul, care este folosit în general pentru a pregăti mâncarea într-un mod mai sănătos, a devenit un aparat indispensabil în bucătăriile noastre. Aceste aparate mai sunt cunoscute sub numele de friteuză fără ulei, deoarece acestea nu necesită ulei în procesul de gătire a mâncării. Dar de ce sunt ele atât de populare? Sunt aceste aparate la fel de ușor de curățat pe cât sunt de folosit?

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

Stilul Boem Idei și Sugestii

Cum să cureți bijuteriile singur?

Ce este un Air Fryer?

Air Fryer-ul este un aparat din bucătăria noastră care îți permite să gătești orice fel de mâncare într-un mod mult mai sănătos, prin recircularea aerului cald. Datorită acestei tehnologii, Air Fryer-ul folosește 80% mai puțin ulei decât orice alta friteuză. În acest aparat poți găti cu ușurință pui, legume, fructe de mare și chiar și produse de patiserie. 

Ce poți să gătești cu un Air Fryer?

  • carne și pește

  • legume

  • alimente congelate

  • produse de patiserie

  • să prăjești alune, nuci, semințe, etc.

Ce ar trebui să știi înainte de a cumpăra un Air Fryer?

Multe brand-uri oferă friteuze fară ulei de diferite tipuri, dimensiuni și prețuri. Primul lucru pe care ar trebui să îl ai în vedere este pentru câte persoane gătești.

Volum

Multe branduri produc friteuze cu volume diferite, poți verifica volumul unui produs de acest fel în descrierea produsului la secțiunea "Capacitate". De exemplu un air fryer cu un volum de 4 litri poate găti până la 6 porții, anumite friteuze au un volum de 1 litru. Totul depinde de nevoile tale.

Consum electric

Multe friteuze folosesc între 800 și 2000 wați. Consumul optim pentru un astfel de aparat este între 1400 și 1500 wați. Poți totuși să găsești anumite aparate care să gătească mai repede și să aibe un consum mai mic, asta datorită materialelor din care sunt făcute.

Numărul de opțiuni

În general friteuzele au o gamă mare de programe, cele mai bune dintre ele având până la 9-10 opțiuni diferite de timp și temperatură. Să ai programe diferite pentru fiecare tip de mâncare pe care o prepari influențează pozitiv gustul macarii.

Cum să folosești un Air Fryer?

Să folosești un Air Fryer este foarte simplu, doar că sunt anumite detalii de care ar trebui să ții cont.

  1. Trebuie să întorci alimentele pe ambele părți. Dacă gătești, spre exemplu, piept de pui trebuie să îl întorci și pe cealaltă parte la mijlocul programului pentru a se găti pe ambele părți. Legumele trebuie amestecate măcar o dată pentru a te asigura că sunt gătite uniform.

  2. Gătitul este mult mai rapid. Este important să nu uiți faptul că friteuzele cu aer gătesc mâncarea mult mai repede. Cu un timp de gătit mediu de 15 minute, trebuie să începi să gătești mai târziu ca de obicei. 

  3. Dacă lași spațiu aerului să recircule, mâncarea se va găti uniform. Dacă umpli containerul pentru mâncare prea mult, aerul nu va putea să recircule, iar asta poate afecta felul în care este gătită mâncarea. De aceea îți recomandăm să lași puțin spațiu pentru a da voie aerului să-și facă treaba.  

Cum să cureți un Air Fryer?

Atunci cand vrei să cureți friteuza este foarte important să ai mare grijă. Doar interiorul friteuzei și unitatea care produce căldură se pot spăla. Mai jos poți vedea pașii prin care poți face asta. 

  1. Mai întâi, scoate friteuza din priză și asigură-te că aceasta s-a răcit.

  2. Ridică capacul și îndepărtează containerul. Poți spăla aceste componente cu apă.

  3. Pentru interiorul friteuzei folosește un burete puțin umed. Apoi așteaptă că aceasta să se usuce.

  4. Dacă instrucțiunile aparatului permit acest lucru, poți rula un program de gătit fără mâncare în Air Fryer.

Curăță aparatul după fiecare utilizare pentru a putea preveni murdăria să se acumuleze. Îți recomandăm să nu folosești bureți din metal pentru a curăța acest aparat deoarece aceste produse îl pot deteriora.

Sursă vizuală: Pinterest.com, Pexels.com

13 articole pentru casă, pe care le poți face din materiale reciclate

13 articole pentru casă, pe care le poți face din materiale reciclate

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta