11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

De multe ori spațiul nu ne permite să ne decorăm locuința așa cum vrem, pentru a evita această situație putem folosi mobilier pentru a împărți și organiza locuință. În timp ce acest lucru poate fi realizat cu articole de mobilier elegante unde predomină caracteristicile vizuale, noi îți recomandăm o abordare mai utilă, care pune accentul pe funcționalitate și simplitate. În acest articol îți vom prezenta diferite metode de a crea un spațiu mai mare în locuința ta.

Stilul Boem Idei și Sugestii

Cum să cureți bijuteriile singur

Rețete pentru îngrijirea părului cu uleiuri naturale

Raft de cărți

Amplasarea unui raft de cărți de dimensiuni mari este o metodă eficientă de a împărți o cameră. Îți recomandăm să te gândești la această idee, întrucât te ajută să-ți împarți camera, dar și să creezi spațiu de depozitare. 

Grădină verticală 

Dacă îți plac plantele ca parte din decorul casei, această idee este pentru tine. Poți să folosești grădini verticale pentru a-ți împarți locuință. Este foarte simplu să pui aceasta idee în practică. Alege plantele care îți plac și amplasează-le pe un sistem de rafturi deschise, care reprezintă platforma principală care împarte camera. Această metodă de a împărți camera nu este doar utilă, dar contribuie și la îmbogățirea designului locuinței.

Draperii

Draperiile reprezintă o idee practică și economică de a împarți o cameră. Această idee, care se potrivește foarte bine în spații mici, este foarte folositoare deoarece nu necesită mobilier greu care ocupă spațiu. Când alegi draperiile îți recomandăm să iei în considerație culorile și stilul predominant al camerei sau poți alege draperii din materiale neobișnuite care vor crea un efect plăcut.

Ușă glisantă

Dacă ești în căutarea unei idei practice și funcționale, poți să instalezi o ușă glisantă și să împarți camera așa cum îți dorești. Datorită acestei idei, care este des folosită în apartamente tip studio sau în garsoniere, poți crea spații diferite și poți oferii intimitate acestor spații. 

Paravan

Atunci când discutăm despre metode de a împărți un spațiu, nu trebuie să uităm de paravane. Paravanele se găsesc în diferite modele, culori și materiale, dar dacă totuși nu găsești ceva să-ți placă, poți face un paravan pe comandă. În funcție de stilul, materialul sau culoarea paravanului, acesta poate fi integrat cu ușurință în stilul locuinței. 

Folosește mobila

Dacă zona pe care vrei să o împarți este prea mică sau nu vrei să incluzi nici un alt obiect de mobilier pe post de separator, îți recomandăm să împarți camera prin repozitionarea mobilei pe care deja o ai. Poți poziționa mobila să formezi zone diferite, zona de mâncat, zona de stat cu musafirii etc., sau poți să folosești canapeaua sau insula din bucătărie pentru a împarți camera.

Sistem de rafturi

Poți crea un separator pentru cameră printr-un sistem de rafturi care poate fi folosit ca raft pentru cărți sau alte obiecte. Pentru a crea impresia de spațiu mai mare, îți recomandăm să lași raftul deschis. 

Profită de upgrade-uri

În afară de pereți, mai sunt și alte metode de a împărți o cameră. Pentru a crea mai mult spațiu, poți amplasa o platformă verticală. Această metodă este des folosită în dormitoare, unde patul este instalat pe o platformă. În felul acesta poți crea mai mult spațiu de depozitare, spațiu care altfel ar fi fost irosit.

Profită de mese

Împărțirea locuinței cu ajutorul unei mase mari sau definirea anumitor zone cu ajutorul unei mese mici dar practice se poate dovedi a fi o idee eficientă pentru a-ți împarți locuința. Cel mai des, masa este folosită pentru a împărți o cameră atunci când fie avem un living room în care ne petrecem o mare parte a zile, dar îl folosim și pentru a servi masa acolo sau avem un apartament tip studio, unde masa este folosită să separe bucătăria de sufragerie.

Panouri separatoare decorative

Dacă vrei să pui accentul pe aspectul vizual al unui paravan, avem o idee pentru tine. Poți caută panouri separatoare decorative și să-l alegi pe cel care se potrivește cu stilul locuinței tale. Poți complimenta decorul casei printr-un separator modern a cărui eleganță este rezultatul materialelor din care este făcut, culorilor si designu-ul acestuia. 

Panouri perforate

Această idee pune accentul pe un produs multifuncțional. Poți să folosești panouri perforate, care au devenit foarte populare în ultimul timp, pentru a-ți împărți camera cum vrei tu și să creezi două sau mai multe camere. Această idee este folosită în general, pentru a separa biroul de restul camerei.

Sursă vizuală: Pinterest, Pexels

Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?

Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?

Stilul Boem Idei și Sugestii

Stilul Boem Idei și Sugestii