Rețete pentru îngrijirea părului cu uleiuri naturale

Rețete pentru îngrijirea părului cu uleiuri naturale

Frumusețea părului nostru ne influențează încrederea în noi și starea noastră de bine. Un păr sănătos și strălucitor poate atrage atenția într-o secundă, de aceea, întreținerea părului este una din cele mai importante rutini de igienă personală. Chiar dacă în magazine avem o gamă variată de produse pentru îngrijirea părului, cea mai bună alegere rămâne un produs natural. Noi îți recomandăm folosirea uleiurilor datorită beneficiilor lor. În acest articol îți vom prezenta beneficiile uleiului pentru păr, diferite uleiuri pentru diferite tipuri de păr și alte sfaturi pentru un păr sănătos.

Idei de modele pe care le poți realiza cu Punch Needle


14 rețete de măști naturale pentru părul tău


13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele

Ce uleiuri să folosesc și cu ce mă ajută?

  1. Ulei de cocos

Uleiul de cocos, care ne fascinează cu mirosul său dulce, are un conținut ridicat de proteine, potasiu, sodiu și magneziu. Poate că de aceea uleiul de cocos este unul din cele mai folosite produse pentru îngrijirea părului. Iată care sunt beneficiile uleiului de cocos pentru păr:

  • îngroașă părul 

  • hidratează părul și îl protejează de expunerea la căldură 

  • repară scalpul și reduce mătreața

  • de asemenea, uleiul de cocos ajută părul să crească mai repede și îl protejează de pierderea de proteine și elemente exterioare

Poți aplica ulei de cocos pe întreg părul sau doar la vârfuri. Dacă timpul îți permite, aplica uleiul de cocos pe tot parul, așteaptă câteva ore și clătește bine cu apă. Dacă nu, aplică ulei de cocos pe vârfuri în fiecare zi, iar acestea vor deveni mai strălucitoare și vor căpăta un aspect mai sănătos. 

Uleiul de cocos se poate folosi și în cazul în care ai un scalp uscat. Dar NU aplica ulei de cocos pe scalp dacă ai un păr uleios, deoarece părul va deveni gras mult mai repede. 

Este suficient să folosești ulei de cocos 1-2 ori pe săptămână.

2. Ulei de lavandă 

Lavanda este cunoscută pentru miros frumos, prospețime și pentru efectul relaxant pe care aceasta îl poate induce. Uleiul de lavandă are multe beneficii pentru părul tău, printre care:

  • ajută părul să crească mai rapid

  • îți face scalpul mai sănătos prin conținutul hrănitor

  • întărește părul și combate căderea

  • în plus, cu ajutorul proprietăților antibacteriene ajută la prevenirea bolilor scalpului

Poți aplica ulei de lavandă direct pe păr la fel că și în cazul uleiului de cocos.

3. Ulei de migdale

Uleiul de migdale este unul din cele mai folosite ingrediente naturale pentru îngrijirea părului. Uleiul de migdale este bogat în vitaminele A, B, E și K, Omega 3 și minerale. 

  • cea mai cunoscută caracteristică a uleiului de migdale este influența pozitivă pe care o are asupra părului, sprâncenelor și a genelor. În plus, uleiul de migdale întărește foliculii de păr și ajută la creșterea rapidă a părului și a genelor.

  • hidratează și întărește părul vopsit, deteriorat sau uscat.

  • combate mătreața și oferă părului un aspect dinamic.

Poți să aplici ulei de migdale seara, să îl lași în păr toată noaptea și să îl clătești bine a doua zi dimineața. 

4. Uleiul de argan

Uleiul de argan este un produs des folosit în industria cosmetică. Uleiul de argan este unul din cele mai populare uleiuri folosite pentru igiena părului. Bogat în antioxidanți și acizi grași, uleiul de argan hrănește și întărește firul de păr. De aceea poți vedea ulei de argan pe lista de ingrediente a multor produse pentru îngrijirea părului. 

  • este bun pentru părul tern și lipsit de viață.

  • revitalizează părul.

  • protejează părul împotriva căldurii, astfel încât părul nu se va deteriora de la folosirea ondulatorului, plăcii de îndreptat sau a uscătorului de păr.

  • datorită conținutului de acizi grași și a vitaminei E, uleiul de argan îți protejează părul împotriva razelor UV.

  • întărește părul.

  • repară părul deteriorat.

  • oferă părului o senzație mătăsoasă la atingere și o strălucire naturală.

  • Poți aplica ulei de argan în timp ce faci baie.

5. Ulei de măsline

Uleiul de măsline este folosit pentru beneficiile sale în bucătărie dar și în industria cosmetică. Uleiul de măsline este folosit pentru îngrijirea părului de secole. Acesta conține antioxidanți și vitamina E. 

  • îngroașă părul și previne ruperea acestuia.

  • protejează părul de căldură și previne deteriorarea acestuia.

  • are efect anti-mătreață.

  • datorită conținutului de vitamina E protejează împotriva razelor UV.

Aplică ulei de măsline pe părul uscat sau umed, așteaptă să-și facă efectul timp de cel puțin 30 minute și clătește bine.

6. Ulei de avocado

Avocado a devenit foarte popular datorită beneficiilor pe care le are. Uleiul de avocado are niște calități uimitoare pentru părul nostru. Prin conținutul ridicat de vitamina B și E, acesta ne oferă următoarele beneficii:

  • hidratează și intensifică strălucirea părului.

  • combate mătreața.

  • este eficient în separarea părului încâlcit.

După încălzirea uleiului, acesta se aplică pe tot părul, de la rădăcină până la vârfuri. Lasă uleiul să-și facă efectul timp de 1-2 ore după care clătește bine.

  1. Adaugă vitalitate părului tău cu materiale de uz casnic 

Oul întărește părul datorită conținutului ridicat de proteine, iar uleiul de măsline ajută la hrănirea părului. Aceste două ingrediente pot fi combinate cu ușurință pentru o mască de păr naturală.

Pentru a face masca trebuie să amesteci bine un ou cu două linguri de ulei de măsline. Aplică masca pe păr, las-o să-și facă efectul timp de 1 oră, iar apoi clătește bine.

2. Rețetă de îngrijire pentru un păr uscat și deteriorat

Ingrediente de care ai nevoie: 2 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de ulei de măsline și o lingură de ulei de migdale.

Amestecă aceste 3 uleiuri și aplică masca pe părul tău. Cu cât ții mai mult masca în păr, cu atât mai bine, dar asta poate depinde de cât de deteriorat este părul tău. Poți să porți o bonetă și să lași masca în păr peste noapte. Îți recomandăm să faci aceasta mască de 1-2 ori pe săptămână.

3. Rețetă pentru creșterea părului 

20 de picături de ulei de ricin, 20 de picături de ulei de măsline, 8-10 picături de ulei de lavandă și migdale.

După ce ai terminat de amestecat ingredientele, aplică masca prin masarea părului de la rădăcini către vârfuri. Cu cât lași masca în păr mai mult, cu atât mai bine, de aceea îți recomandăm să o aplici seara și să o lași peste noapte.

4. Mască anti-mătreață cu ulei de cocos și suc de lămâie

Uleiul de cocos are proprietăți hrănitoare și antifungice pentru scalp. Prin caracteristicile de hidratare acesta ne ajută să reducem senzația de mâncărime a scalpului, descurajând în felul acesta apariția mătreții.

Ingrediente de care ai nevoie: 3 linguri de ulei de cocos, 1 lingură de suc de lămâie

Amestecă bine ingredientele și aplică masca pe păr, de la rădăcină la vârfuri. Ține masca în păr timp de jumătate de oră, după care clătește bine.

Sursă vizuală: Pinterest, Pexels


Cum să cureți bijuteriile singur

Cum să cureți bijuteriile singur

Idei de modele pe care le poți realiza cu Punch Needle

Idei de modele pe care le poți realiza cu Punch Needle