14 rețete de măști naturale pentru părul tău

14 rețete de măști naturale pentru părul tău

Atunci când vrei să ai grijă de părul tău, în loc să folosești produse care conțin chimicale, îți poți face singur o mască de păr folosind ingrediente naturale care se găsesc în orice casă. Aceste măști pot da părului tău strălucire și revigorare, iar vestea bună este că sunt foarte ușor de preparat. Este important să știi ce tip de par ai, și să alegi masca potrivită pentru părul tău. Sunt mai multe tipuri de păr, de aceea noi am pregătit o listă cu diferite măști de păr care pot fi folosite în funcție de nevoile tale. 

Sugestii de jucării pentru pisici

Cum să-ți decorezi colțul de lectură

13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele

Pentru păr rar și subțire 

Dacă ai părul rar și subțire, îl poți face mai puternic cu o mască bogată în proteine din ingrediente pe care le găsești în casă. Poți crește elasticitatea și puterea firelor de păr folosind banane și ouă. Aceste alimente sunt bogate în aminoacizi foarte benefici părului tău.

Rețetă: Amestecă 2 gălbenușuri de ouă, 2 banane mai coapte, 2-3 lingurițe cu miere, jumătate de cană de balsam de păr și 2 lingurițe cu ulei de măsline, până totul este amestecat uniform. Aplică masca pe păr, așteaptă 20-30 minute, apoi clătește cu apă rece. Îți recomandăm această mască, care dă rezultate rapide, înainte de fiecare baie. 

Avem încă o sugestie care va reda puterea părului tău folosind scorțișoară pentru a stimula circulația sângelui. Această mască este foarte ușor de preparat, are doar două ingrediente care se pot găsi în orice casă.

Rețetă: Amestecă două cupe egale de scorțișoară cu ulei de cocos. Aplică amestecul la rădăcina firelor de păr și masează ușor. Clătește după 30-45 minute. Pentru a avea rezultatele dorite, îți recomandăm să aplici masca o dată pe săptămână.

Mască pentru păr deteriorat și lipsit de strălucire

Dacă nu ai grijă să îți hrănești parul bine, acesta își va pierde din strălucire și va deveni mai puțin rezistent. Folosind doar două ingrediente simple, ouă și lămâie, poți face o mască, cu ajutorul căreia firele tale de păr vor deveni mult mai puternice și strălucitoare. 

Rețetă: Amestecă bine două gălbenușuri de ou și adaugă puțin suc de lămâie. Pune masca pe tot părul, de la rădăcini până la vârfuri. Lasă masca să își facă efectul timp de 30 minute.

Oțetul de mere este un ingredient foarte eficient pentru a reda strălucirea și puterea părului. Cu această mască practică îi poți reda părului tău sănătatea și strălucirea pe care oricine și-o dorește.

Rețetă: Amestecă miere, oțet de mere și ulei de cocos. Aplică masca pe părul umed. Așteaptă 20 minute după care spală părul cu șampon. Această mască, care se potrivește oricărui tip de păr și poate revitaliza culoarea părului vopsit. 

Pentru păr deteriorat

Părul tău se poate deteriora din cauza factorilor externi, cum ar fi produse cosmetice, poluare sau vopsea de păr. Vârfurile despicate indică un păr deteriorat. Pentru a nu fii nevoit să îți tai vârfurile părului, poți folosi o mască de păr hidratantă. Uleiul de cocos are un succes foarte mare în hidratarea și redarea sănătății părului.

Rețetă: Încălzește o linguriță cu ulei de cocos în cuptorul cu microunde și aplică uleiul pe părul ud. Îți recomandăm să îți acoperi părul cu o cască de duș sau să pui un prosop pe pernă pentru a nu o murdări de ulei. Ține uleiul în păr pentru o noapte, iar dimineața spală părul cu șampon. Dacă ai un păr mai moale, poți să folosești ulei de avocado sau ulei de măsline. 

Măștile de păr cu avocado conțin acizi grași omega 3 care pot repara și revigora părul tău. Această mască, care hidratează scalpul, va reda puterea și strălucirea firelor tale de păr.

Rețetă: Amestecă jumătate de avocado, 1 gălbenuș de ou, o linguriță de ulei de măsline și o linguriță cu miere. Aplică masca pe părul umed de la rădăcini până la vârfuri. Îți recomandăm să îți acoperi părul cu un prosop pentru al proteja de căldură. Usucă-ți părul încolăcit cu un uscător de păr timp de 10 minute, după care așteaptă 20 minute și clătește-l bine cu apă.

Pentru mâncărimea scalpului

Mâncărimea scalpului poate fi cauzată din mai multe motive, cum ar fi scalp sensibil, eczema scalpului sau pur și simplu din cauza unui scalp uscat. Hidratarea scalpului poate fi primul pas în prevenirea mâncărimii scalpului. Pe lângă proprietățile sale antifungice, uleiul de arbore de ceai ajută la hidratarea și revigorarea scalpului. 

Rețetă: Pune 3 picături de ulei de arbore de ceai pe un bețișor de urechi. Unge cu ulei scalpul, în zona în care mâncărimea persistă, cu ajutorul bețișorului de urechi. Dacă te deranjează uleiul, îl poți dilua în apă. Pentru asta o să ai nevoie să amesteci o jumătate de linguriță de ulei și o cană plină cu apă. Pentru a spori eficiența măștii, îți recomandăm să adaugi în amestec o capsulă de vitamina E. Lasă masca în păr o noapte și clătește bine a doua zi dimineața.

Pe lângă numeroasele beneficii ale ceaiului verde, nu trebuie uitat de efectul lui asupra scalpului. Mulțumită antioxidanților, ceaiul verde ajută la calmarea scalpului iritat. Noi îți recomandăm să folosești ceaiul verde în combinație cu uleiul de mentă pentru a face o mască pentru tratarea scalpului iritat.

Rețetă: Amestecă o linguriță de oțet de mere cu două picături de ulei de mentă într-o cană cu ceai verde. După ce ai amestecat ingredientele bine, aplică masca pe scalp. Ține masca 5 minute după care clătește bine.

Pentru mătreață

Cei care au mătreață se confruntă cu un scalp uscat care îi mănâncă. Pentru a scapă de mătreață poți folosi măști care să hidrateze și să calmeze scalpul. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și revigorante, ghimbirul este un ingredient eficient pentru calmarea scalpului și prevenirea mătreții.

Rețetă: Răzuiește jumătate de ghimbir într-un container umplut cu două căni de apă, fierbe apa până aceasta se evaporă. Adaugă o linguriță de lămâie și o linguriță de ulei de măsline ghimbirului. Aplică masca pe scalp și las-o să se usuce, după care spală-ți părul cu șampon. 

O altă mască pe care o recomandăm este folosită cu succes împotriva mătreții, dar și ca mască exfoliantă pentru față. Această mască îndepărtează celulele de piele moartă de pe suprafața pielii. 

Rețetă: Amestecă bine două linguri cu ulei de cocos, patru lingurițe de zahăr, cinci picături de ulei de mentă și două picături de ulei de arbore de ceai. Aplică masca pe scalpul umed, după care masează ușor. 

Pentru păr uscat

Dacă ai un păr uscat și lipsit de strălucire poți face o mască de păr hidratantă cu ingrediente pe care le găsești în casă. Datorită ingredientelor bogate în nutrienți, această mască îți va reda strălucirea și volumul caracteristice unui păr sănătos. Prima mască pe care ți-o recomandăm va reda puterea părului tău prin hidratarea acestuia.  

Rețetă: Amestecă jumătate de cană de melasă, un sfert de cană de ulei de măsline, patru linguri de miere, două banane, jumătate de cană cu apă, patru linguri de suc de lămâie și două linguri de făină, până devine o cremă uniformă, fără cocoloașe. Încălzește puțin masca pe aragaz. Împarte-ți parul în mai multe secțiuni și aplică masca pe fiecare șuviță. Ține masca timp de 45 minute, după care clătește-te bine.

Îți recomandăm să încerci încă o mască pentru păr uscat și lipsit de vitalitate. Pentru această mască ai nevoie de mai puține ingrediente. Această mască te ajută să hidratezi și să readuci strălucirea naturală firelor tale de păr.

Rețetă: Amestecă o linguriță de miere, un ou și o lingură de oțet de mere. Poți ajusta cantitatea ingredientelor în funcție de lungimea și grosimea părului. Lasă masca să își facă efectul timp de 30-40 minute, după care clătește cu grijă. Această mască se poate aplica pe orice timp de păr.

Pentru păr gras

Chiar dacă se spune că măștile de păr nu se folosesc împotriva părului gras, pentru că de obicei acestea îngrașă părul, noi îți recomandăm o mască ușor de făcut, care să prevină îngrășarea părului. Această mască se folosește de enzime proteice prezente în albușul de ou pentru a hrăni părul și a stopa îngrășarea acestuia. 

Rețetă: Amestecă bine albușul de la un ou cu suc de lămâie (o jumătate de lămâie). Pune masca pe tot părul, de la rădăcini la vârfuri. Lasă masca timp de 30 minute, după care clătește-ți bine părul cu apă călduță.

Pentru un păr voluminos

Uneori părul își poate pierde din volum și strălucire. Vestea bună este că acesta poate fi revitalizat folosind o mască făcută din ingrediente naturale. Această mască se aplică în profunzime pe părul ud.

Rețetă: Se amestecă jumătate de cană de ovăz, două linguri de ulei de migdale și jumătate de cană cu lapte. Poți folosi orice tip de lapte, dar pentru cele mai bune rezultate îți recomandăm laptele de vacă deoarece acesta este bogat în nutrienți. Aplică masca și așteaptă timp de 20-40 minute, cu cât lași mai mult masca în păr, cu atât vei avea rezultate mai bune. Apoi, usucă-ți părul și aranjează-l cum o faci de obicei, vei observa că părul tău arată mult mai viu.

Sursa Vizuala: Pinterest

Tendințe decorațiuni 2022

Tendințe decorațiuni 2022

Idei inedite pentru terasa ta

Idei inedite pentru terasa ta