Tendințe decorațiuni 2022

Tendințe decorațiuni 2022

Tendințele de decorare se pot schimba în fiecare anotimp, dar pe parcursul unui an există un trend general. Ținând pasul cu tendințele actuale, poți oferi un aspect modern și elegant locuinței tale. În acest articol dezbatem tendințele de decorare ale anului 2022, pe care le poți folosi ca referință dacă decizi să-ți renovezi locuința.

Noptiere | 20 de idei ingenioase

Exemple de combinații de culori pentru camera de zi

Câteva sugestii inspirate pentru schema de culori din dormitor

Cum s-au modelat tendințele de decorare în 2022?

Din cauza pandemiei, care afectează întreaga lume, locuința noastră a devenit un adăpost unde petrecem o mare perioadă a zile. Am început să facem în casă toate activitățile pe care obișnuiam să le facem în afara ei, precum scoală, muncă, sport și chiar divertisment. În perioada pandemiei stilul nostru de viață s-a schimbat treptat și a intrat în conformitate cu "noul normal". Pe măsură ce petrecem mai mult timp în casă observăm lucruri care au nevoie de reparații sau îmbunătățiri. 

Tendințele de decorare din 2022 s-au format din nevoile pe care noul nostru stil de viață le-a creat. Din motive menționate mai sus, trend-ul anului 2022 include elemente calme, minimaliste și funcționale.

Mobilier Multifuncțional

În camera pentru lectură, în birou, sufragerie și bucătărie poți alege mobilier multifuncțional în loc de mobilier care are doar funcții decorative. Ultimii 2 ani, în care am petrecut mai mult timp în casă, ne-au învățat să folosim locuința noastră mult mai eficient. Poți schimba măsuța de cafea, pervazul, canapeaua sau biroul cu mobilă multifuncțională.

Minimalism Extrem

Așa cum am menționat mai devreme, trend-ul minimalist ajută la folosirea mult mai eficientă a spațiului din casa ta. Dacă îți plac articolele minimaliste și spațiile deschise în locuința ta, acest trend este pentru tine.

Poți adopta mobilier cu forme organice 

Poți crea un aspect extraordinar folosind mobilier cu forme organice. Acest stil va da un aer modern locuinței, mai ales dacă este folosit în sufragerie. De asemenea, poți alege mese epoxidice tăiate natural.

Materiale Naturale

Materialele organice și naturale au fost printre elementele care au câștigat popularitate în cultura decorațiunilor. Acestea pot deveni cu ușurință cele mai populare materiale ale anului 2022. Poți crea o atmosferă de confort și liniște îmbinând materiale naturale precum lemnul, bumbacul, marmura și inul.

O casă sustenabilă

Anul 2022 este un an critic în care trebuie să creștem măsurile pe care le luăm pentru a proteja natura. Din acest motiv, la fel ca și în viața de zi cu zi, poți alege articole de mobilier sau decorative din materiale ecologice concepute după criterii de design sustenabil.  

Nuanțe de verde relaxante

Tendințele de decorare din 2022 încearcă să integreze cât mai multe elemente care să glorifice natura, mai ales în această perioadă în care suntem dependenți de tehnologie. Pentru asta, în decorarea locuinței poți alege să folosești nuanțe calme și delicate de verde. Poți folosi culori pastelate sau verde închis pentru articolele de mobilier.

Cu toate acestea, nu uita de plante! Acestea sunt decorațiuni verzi, naturale. Pentru un decor reușit, poți alege plante cu sau fără flori, depinde de tine. De asemenea, poți folosi grădini verticale, care sunt foarte populare în sezonul acesta. 

Aplicații pentru podea de culoare deschisă

Folosind culorile potrivite poți da impresia unei suprafețe mai mari locuinței. Poți face asta foarte ușor, dacă optezi pentru o podea de culoare deschisă. Îți recomandăm lemnul sau gresia de culori deschise, acestea fac parte din tendințele anului 2022. 

Contrast Alb-Negru

Poți crea un design special folosind contrast alb-negru. În felul acesta locuința ta va fi adaptată trendului din 2022. Contrastul alb-negru nu este compus doar din obiectele de mobilier mari, covoare sau draperii, dar și din accesorii de metal sau canapele. 

Confort și durabilitate

Multe din criteriile designului care definesc trendul anului 2022 se bazează pe a face din locuința ta un loc confortabil, liniștit și durabil. Din acest motiv îți recomandăm să prioritizezi achiziționarea produselor de calitate care au o durată de viață mai lungă. De asemenea, pentru a-ți spori confortul, poți cumpăra pături, perne și covoare de plush pentru sufragerie. 

Sursa Vizuala: pinterest, thedesignsheppard.com, azuremagazine.com, interior.tn, bergerpaints.com, huffpost.com, igafencu.com, decoist.com, design-middleeast.com, iheartplacer.com

Cum să organizezi cămara și dulapuri din bucătărie?

Cum să organizezi cămara și dulapuri din bucătărie?

14 rețete de măști naturale pentru părul tău

14 rețete de măști naturale pentru părul tău