Cum să organizezi cămara și dulapuri din bucătărie?

Cum să organizezi cămara și dulapuri din bucătărie?

În realitate, nu este așa de greu să avem o cămara și dulapurile din bucătărie bine organizate, ca cele pe care le vedem în revistele și blog-urile pentru decorațiuni.

Noptiere | 20 de idei ingenioase

Organizează-ți șifonierul în 8 pași simpli

Exemple de combinații de culori pentru camera de zi

Organizarea cămarei și a dulapurilor din bucătărie este foarte ușoară dacă ai obiectele și tehnica potrivită. În acest articol îți oferim mai multe sugestii despre cum să-ți organizezi cămara și dulapurile din bucătărie în așa fel încât acestea să aibe un aspect plăcut și să fie practice.

Alege containerele potrivite

Regula de bază pentru a avea un spațiu de depozitare cu aspect curat și ordonat este să alegi containerele potrivite. Folosind recipiente de dimensiuni diferite, poți crea cu ușurință un spațiu de depozitare practic și bine organizat. 

Organizează condimentele

În spatele rafturilor, printre pachetele îngrămădite, pot fi produse învechite sau chiar expirate. Deseori avem mai multe pachete cu aceleași produse. Organizarea acestora va crea mai mult spațiu în dulap.

Organizarea conservelor

Dezvoltarea unor tehnici de organizare a conservelor te poate ajuta să folosești spațiul de depozitare mult mai eficient. Așezarea conservelor orizontal în coșuri, rafturi sau cutii metalice este o metodă de organizare des întâlnită.

Folosește borcane

Produsele uscate precum cerealele, nucile și făina au ambalaje destul de voluminoase. Dacă depozitezi aceste produse în borcane de sticlă, vei crea mai mult spațiu și vei putea să vezi cu ușurință unde se află fiecare produs și ce cantitate mai este. 

Acordă o șansă coșulețelor

Dacă folosești diverse coșulețe cu un aspect plăcut pentru a sorta produsele din cămară, aceasta va deveni pe cât de practică, pe atât de elegantă. Poți alege orice tip de coșulețe, important este ca acestea să aibă dimensiunea necesară.

Grupează produsele 

Gruparea și depozitarea corectă a alimentelor din cămară sau din dulapuri este regula de bază a organizării bucătăriei. Te sfătuim să grupezi produsele pe care le folosești împreună, cum ar fi, făina și praful de copt, și produsele din aceeași categorie, precum bulgur și orez. 

Aranjează sertarele

Aranjarea eficientă a sertarelor, a rafturilor precum și a dulapurilor de bucătărie îți va permite să folosești la maxim spațiul de depozitare de care dispui. Îți recomandăm să folosești cutii pentru organizarea produselor din sertare. 

Pune gustările în același loc

Dacă dedici un loc special pentru gustări și le pui pe toate la un loc, copii se pot servi când doresc, iar tu poți să fi sigur că acestea nu vor expira. 

Profită de uși

Interiorul ușilor dulapurilor de bucătărie oferă un spațiu de depozitare destul de mare. Pentru a profita la maxim de acest loc, montează niște rafturi pe interiorul ușilor dulapurilor.

Etichetează totul

Etichetarea borcanelor, a cutiilor și a coșurilor este unul dintre primii pași care trebuiesc făcuți în organizarea bucătăriei. Etichetând toate produsele poți preveni eventualele confuzii și te poți asigura că ordinea pe care ai stabilit-o este păstrată.

Decorul este important

Pe lângă schimbările practice pe care le poți face, poți face ca spațiul de depozitare să aibă un aspect plăcut dacă alegi decorațiunile potrivite. Noi îți recomandăm să alegi un fundal colorat care să se potrivească cu restul casei.

Adaptează-te nevoilor tale

Dacă ai un spațiu de depozitare mic, poți cumpăra mobilă pe comandă care să se potrivească în cămară sau în bucătărie.

Folosește rafturi deschise 

Dacă dulapurile pe care le ai nu îți oferă suficient spațiu de depozitare atunci poți monta rafturi deschise. În felul acesta vei crea un loc ușor accesibil în care să depozitezi produsele pe care le folosești cel mai des.

Distrează-te cu tabla pentru cretă 

Crearea unei liste de cumpărături poate fi o idee foarte bună, mai ales dacă aceasta este lângă locul unde se află produsele. O idee practică și în pas cu tendințele actuale este să montezi uși de tablă pe care poți scrie listele de cumpărături.

Creează spații extra

Acele spații înguste dintre mobilier și perete, rămase goale, pot fi folosite pentru a crea spații extra de stocare. Pentru asta ai nevoie de un dulap sau de rafturi deschise care să se potrivească în acele spații înguste. Dacă nu le găsești la nici un magazin, îți recomandăm să le faci pe comandă. 

Folosește metode alternative

Metodele de depozitare nu trebuie să se limiteze la rafturi, dulapuri, cutii și coșuri. Îți recomandăm să fii creativ și să te gândești la aceste idei practice: umerașe, agrafe sau cleme.

Ușurează-ți munca

Este important ca atunci când alegi produsele de stocare să le achiziționezi pe cele care sunt ușor de curățat. În felul ăsta munca ta va deveni mult mai ușoară atunci când vei începe curățenia. Dacă ai gresie și faianță, cutii și recipiente ușor de curățat, mobilier rezistent la pete, curățenia nu va fi o bătaie de cap.

Nu uita de produsele tradiționale 

Chiar dacă este posibil să nu se potrivească cu stilul modern pe care îl preferăm azi pentru decorarea casei, produsele tradiționale pentru depozitare pot oferi soluții foarte practice. Îți recomandăm să arunci o privire asupra suporturilor tradiționale pentru condimente și a altor lucruri de genul acesta.

Lucrează cu ce ai

Pe lângă achiziționarea unor produse de stocare noi, îți recomandăm ca, mai întâi, să vezi cum poți să folosești mult mai eficient produsele pe care deja le ai. De exemplu, poți să folosești un organizator pentru ușă, din material textil, pentru produsele ambalate, precum biscuiti sau alte gustări.

Adaugă stil

Pe lângă funcționalitate, aceste noi produse de depozitare îți vor permite să te bucuri și de aspectul lor vizual. Așa că, alege practicabilitatea dar nu uita de aspectul estetic.

Cum să vopsești dulapurile din bucătărie?

Cum să vopsești dulapurile din bucătărie?

Tendințe decorațiuni 2022

Tendințe decorațiuni 2022