Cum să vopsești dulapurile din bucătărie?

Cum să vopsești dulapurile din bucătărie?

Locul în care este important să acorzi mai multă atenție atunci când decorezi este bucătăria. În bucătărie trebuie îmbinat utilul cu plăcutul, deoarece bucătăria este cea care găzduiește cele mai delicioase rețete și locul în care îți petreci o mare parte a zilei. Cel mai des se deteriorează ușile dulapurilor, așa că, noi am decis să ne concentrăm pe acestea și am făcut o listă pe care trebuie să o urmezi pas cu pas pentru a-ți readuce bucătăria la viață.

Cum să cureți mașina de cafea folosind ingrediente naturale?

Cum se curăță hota?

14 rețete de măști naturale pentru părul tău

De ce materiale ai nevoie atunci când vopsești dulapurile din bucătărie?

Primul pas pe care trebuie să îl faci înainte să începi să vopsești dulapurile, este să aduni toate materialele necesare. Poți găsi toate materialele într-un magazin de bricolaj. Decide-te cu ce culoare vrei să vopsești dulapurile și fă-ți o listă de cumpărături.

Lista trebuie să conțină următoarele materiale:

  • Vopsea impermeabilă bazată pe apă

  • Vopsea grund 

  • Bandă de mascare 

  • Trafalet

  • Șmirghel

  • Lac pentru lemn

6 Pași pentru a vopsi dulapurile din bucătărie

Pasul 1: Scoate mânerele și accesoriile 

Înainte de a începe să vopsești dulapurile, trebuie să îndepărtezi mânerele și să te asiguri că suprafața este curată. Dacă suprafața nu este curată vopseaua nu va reflecta culoarea dorită și rezultatul va fi unul neplăcut. 

Pasul 2: Protejează detaliile cu banda de mascare

Acoperă sticla, balamalele și accesoriile pe care nu pe poți îndepărta cu bandă de mascare. În felul acesta le poți proteja de a fi murdărite cu vopsea.

Pasul 3: Obține o suprafață netedă folosind şmirghelul

Pentru a avea rezultatul pe care ți-l dorești, suprafața pe care urmează să vopsești trebuie să fie netedă. Cel mai ușor poți face asta cu un șmirghel. Atenție însă, aceasta treabă necesită răbdare.

Pasul 4: Grunduire și șlefuire

Aplică vopseaua grund și așteaptă ca aceasta să se usuce. Dacă după uscarea vopselei grund suprafața nu este netedă, mai șlefuiește-o încă o dată.

Pasul 5: Aplică vopseaua dorită

După ce grundul s-a uscat și te-ai asigurat că suprafața este netedă, poți începe să vopsești dulapurile cu vopseaua aleasă de tine. Pentru a-ți ușura munca poți folosi pensule de dimensiuni diferite. Pentru o culoare intensă îți recomandăm să aplici două straturi de vopsea.

Pasul 6: Îndepărtează banda de mascare și aplică lac

După ce ești sigur că vopseaua s-a uscat, poți îndepărtă banda de mascare și să pui geamul, balamalele și celelalte accesorii înapoi. Dar înainte de asta, dacă vrei să prelungești durata de viață a vopselei, îți recomandăm să aplici un strat de lac. 

Ce vopsea să folosești?

În bucătărie pot fi folosite multe tipuri de vopsea. Nu recomandăm folosirea vopselei pe bază de ulei deoarece aceasta are un miros persistent. Cea mai bună vopsea pentru dulapurile de bucătărie este vopseaua acrilică pe bază de apă sau vopseaua spray, pe care o recomandăm în mod special pentru suprafețele din lemn.

Cum să alegi culoarea dulapurilor?

Poți alege noua culoare a dulapurilor în funcție de culoarea dominantă din bucătărie. De asemenea, culoarea dulapurilor ar trebui să se asorteze cu gresia și faianța. Luând aceste lucruri în considerare, alegerea culorii ar trebui să fie ușoară. 

Sursă vizuală: Pinterest

6 Pași pentru Curățenia de Primăvară

6 Pași pentru Curățenia de Primăvară

Cum să organizezi cămara și dulapuri din bucătărie?

Cum să organizezi cămara și dulapuri din bucătărie?