6 Pași pentru Curățenia de Primăvară

6 Pași pentru Curățenia de Primăvară

Începând cu data de 20 Martie putem spune că a venit primăvara - oficial, nu doar calendaristic ci și astronomic. Primăvara este poate cel mai frumos anotimp al anului, deoarece natura se trezește la viață. Acest anotimp aduce eu el dorință de schimbare și de prospețime. Poate că acesta este motivul pentru care curățenia de primăvară a devenit aproape o tradiție. 

Fiecare om gospodar își dorește o casă cât mai curată și organizată pentru întâmpinarea primăverii, de aceea noi am făcut un ghid pentru curățenia de primăvară pentru a fi sigur că nu ratezi nimic.

Vezi cei mai buni profesioniști în Curățenie la Domiciliu

Lasă spălatul geamurilor în baza noastră

Vezi cele mai bune servicii de Spălat Covoare

Sfaturi și trucuri pentru curățenia de primăvară


Pasul 1 - Începe cu praful

Curățenia începe de sus în jos. Nu spală podelele înainte de a șterge praful - Asta e o regulă. Multe persoane încep prin a curăța podelele, dar această metodă nu este deloc eficientă, întrucât atunci când ștergi mobila, praful sau murdăria se vor răspândi din nou pe podele. 

Pasul 2 - Curăță perdelele și draperiile 

Perdelele și draperiile sunt pe lista obiectelor care trebuiesc spălate pentru curățenia de primăvară. Poți spăla aceste articole în mașina de spălat, dar ai mare grijă să urmezi instrucțiunile producătorului. După ce le-ai spălat, nu îți mai rămâne decât să le calci. 

Pasul 3 - Spălatul geamurilor și al oglinzilor

Spălatul geamurilor nu este o treabă prea plăcută, dar trebuie făcută. După ce aplici soluție de spălat geamuri, îți recomandăm să le ștergi cu ziare sau dacă n-ai ziare cu șervețele de hârtie.

Pasul 4 - Covoarele

Atunci când aspiri covoarele îți recomandăm să folosești capătul cu perie al aspiratorului. Dar dacă îți dorești un covor cu adevărat imaculat, îți recomandăm ca după ce aspiri, să folosești o rolă pentru scame.

Pasul 5 - Podelele

Cu acest pas se încheie munca grea. Pentru a spăla parchetul îți sugerăm să folosești un produs de curățare special pentru lemn. 

Pentru gresie te sfătuim să alegi un produs cu PH neutru. O altă metodă pentru a îndepărta și cele mai încăpățânate pete de pe gresie este să amesteci bicarbonat de sodiu cu apă. Pentru asta trebuie să amesteci bine o jumătate de pahar cu bicarbonat de sodiu pentru fiecare 9-10 litri de apă. 

Pasul 6 - Aerisește casa

Acesta este ultimul și poate cel mai ușor pas pentru curățenia de primăvară. Deschide geamurile și lasă aerul curat să pătrundă în casă.

Sursă vizuală: Pexels

Idei de modele pe care le poți realiza cu Punch Needle

Idei de modele pe care le poți realiza cu Punch Needle

Cum să vopsești dulapurile din bucătărie?

Cum să vopsești dulapurile din bucătărie?