Organizează-ți șifonierul în 8 pași simpli

Organizează-ți șifonierul în 8 pași simpli

Să fim sinceri, organizarea hainelor din șifonier este o treabă pe care, cu toții o amânăm. Un tricou pe care nu l-ai purtat niciodată poate fi lângă un tricou pe care îl porți în fiecare zi, atunci realizezi că a venit vremea unei reorganizări. Să începem cu începutul, fi sigur că dedici suficient timp pentru treaba asta - ar putea dura toată ziua. Cel mai important lucru este să îți faci un plan care poate fi dus la final. Urmărește pașii următori pentru a-ți organiza șifonierul în cel mai scurt timp, după care te poți relaxa!

Cum să-ți decorezi colțul de lectură >

Cum poti profita la maxim de mansarda >

Câteva sugestii inspirate pentru schema de culori din dormitor >

1. Fi sincer cu tine

Poate este vorba de un articol vestimentar care trebuie să fie cusut, sau este vorba de un articol pe care l-ai primit cadou. Desigur, înțelegem că hanoracul pe care l-ai cumpărat este foarte frumos, dar nu cumva este ciudat faptul că este foarte asemănător celorlalte hanorace pe care le mai ai acasă? :) Este timpul să iți înfrunți șifonierul... sincer.. Înfruntă fiecare articol vestimentar: jachete, cardigane, pulovere, tricouri și chiar șosete...

sifonier-organizat.jpeg

Sfatul nostru este să îți împarți hainele în 3 categorii. . Haine pe care le poți dona, 2. Haine pe care nu ai apucat să le porți și 3. Haine pe care le porți des și și-au câștigat dreptul de a fi în șifonierul tău. Este o idee bună să probezi fiecare haină, să vezi dacă stilul respectiv încă te mai reprezintă și dacă hainele îți mai sunt bune. Cea mai importantă parte al acestui proces, este să fi sigur că ești sincer cu tine! Da, ai dreptate, acești pantaloni nu se potrivesc cu nicio ținută, deci nu, nu ar trebui să-i păstrezi. Acele haine pe care le-ai purtat o dată sau de două ori, le poți dona sau vinde prin diferite platforme.

impacheteaza-hainele.jpeg

2. A venit timpul să iei o decizie despre ce vrei să faci cu hainele tale vechi.

Poate ai niște haine care nu se mai pot salva - poate au pete care nu se mai curăță, care sunt uzate sau prea vechi și nu mai aparțin garderobei tale. În cazul acesta, le poți arunca sau le poți purta doar în interiorul casei tale. Poți lua în considerare să personalizezi alte obiecte prin peticirea lor cu material din hainele vechi.

haine-vechi.jpeg
ce-fac-cu-hainele-vechi.jpeg

3. Sortează-le în funcție de sezon

După ce ți-ai separat hainele, este timpul să decizi care din ele rămân. Mai întăi de toate, găsește un loc ușor accesibil și folosește-l ca spațiu de depozitare. Când vremea vă începe să se încălzească, vă fi foarte folositor să ai un spatiu unde poți depozita hainele de iarnă, cum ar fi pulovere, geci și cizme. Începe prin a împacheta hainele care nu se potrivesc sezonului actual.

haine-vechi.jpeg

4. Stabilește cât de des îl porți

Deci ai sortat hainele în funcție de sezon. Acum sortează hainele în funcție de cât de des le porți. Că să îți fie mai ușor, pune hainele pe care le porți cel mai des la nivelul ochilor. Poate ai anumite obiecte vestimentare pe care ai vrea să le porți mai des - fi sigur că se află intr-un loc la vedere, ușor de accesat.

port-haine-des.jpeg
sifonier-pantofi.jpeg

5. Folosește umerașe și separatoare de rafturi pentru a economisi spațiu

Atunci când îți reorganizezi șifonierul, poți beneficia de pe urma produselor concepute pentru a organiza și maximiza spațiul. Alege umerașe pentru a profita la maxim de șifonierul tău. Să îți organizezi hainele în funcție de culoare, nu vă crea doar un aspect plăcut, ci poate fi foarte folositor.

separatoare-dulap.jpeg

La momentul acesta te poți gândi și la separatoare de rafturi. Folosindu-le, poți scăpa de stresul zilnic pe care ți-l produce căutarea cravatelor, șosetelor sau a lenjeriei intime.

umerase-esarfe.jpeg
separatoare-sifonier.jpeg

6. Crează spatiu folosind coșuri

Ai impresia că nu ai destul spatiu pe rafturile din șifonier? Hainele tale se amestecă indiferent ce ordine încerci să creezi? Dacă da, poți folosi coșuri pentru a crea mai mulți spatiu în șifonier și pentru a ține hainele organizate. De asemenea, coșurile sunt folositoare mai ales dacă șifonierul este folosit de mai mult de o persoană. Coșurile te vor ajuta să împarți șifonierul și să îți ții lucrurile separate.

cutii-dulap.jpeg
cutii-sifonier.jpeg

7. Expune-ți hainele într-un șifonier deschis

Dacă ai impresia că nu ai destul loc în șifonier indiferent de ce ai face, atunci noi avem o soluție la modă. Cu dulapuri deschise este mai ușor să folosești diferite articole din garderoba ta și să ai acces la ele cât mai ușor. În același timp este o metodă perfectă pentru a te inspira cu ce să te îmbraci a doua zi la muncă sau la scoală și îți dă posibilitatea să le pregătești cu o seară înainte.

dulap-deschis.jpeg
sifonier-deschis.jpeg
sifonier-fashion.jpeg

8. Nu uitați de pantofi și genți

Începe prin organizarea încălțămințîi și a genților în funcție de sezon și/sau ocazie. Fie că este vorba de adidași pentru sală, pantofi cu toc pe care îi porți într-o seară specială sau o geantă pe care o folosești la muncă, indiferent despre ce este vorba, organizează-le în felul în care este mai bine pentru tine. După care alocă spațiu pentru ele în șifonier. O idee bună este să depozitezi încălțămintea într-o cutie transparentă, pentru a îi găși mai ușor.

pungi-dulap.jpeg

Este important să poți găși exact geanta pe care o cauți, mai ales dacă te grăbești. Așează gențile în ordine sau depozitează-le separat și vor fi ușor de găsit. În felul acesta niciodată nu vei avea probleme să găsești geanta de care ai nevoie.

pungi-sifonier.jpeg
8 Pași prin care să te asiguri că mutatul nu devine un coșmar

8 Pași prin care să te asiguri că mutatul nu devine un coșmar

Exemple de combinații de culori pentru camera de zi

Exemple de combinații de culori pentru camera de zi