12 idei de mobilier pe care le poți discuta cu tâmplarul tău

12 idei de mobilier pe care le poți discuta cu tâmplarul tău

Găsirea mobilierului potrivit pentru casa ta poate fi o adevărată provocare. În timp ce mobilierul vechi poate fi foarte frumos, de cele mai multe ori acesta este foarte voluminos și greu, iar lucrul acesta face o posibilă mutare foarte dificilă. Pe de altă parte, poate fi mult mai ieftin și accesibil să cumperi mobilier nou, doar că nu este întotdeauna ușor să găsești mobilierul care să se potrivească cu decorul camerei și să fie și practic. Nu lăsa treaba asta să te sperie. Bineînțeles, ai și o a treia opțiune - să angajezi un tâmplar. În felul acesta este foarte ușor să cumperi exact modelul de care ai nevoie. Modelele de mobilier pe care ți le vom prezenta azi pot fi proiectate cu ușurință astfel încât îți vor satisface toate nevoile. Așa că, să lăsăm deoparte mobilierul convențional și să ne concentrăm pe mobila făcută la comandă.  

Noptiere | 20 de idei ingenioase >

Tapetul - un ghid despre cum să îndepărtezi și cum să îl aplici >

Exemple de combinații de culori pentru camera de zi >

1. Un balcon care te va face să uiți că ești în oraș

Folosind un mobilier care să-ți permită să ai o mini grădină pe balcon, poți uita pentru câteva momente că locuiești în mijlocul orașului. Există multe modele de balcoane, mai mari sau mai mici, dar dacă apelezi la un tâmplar, acesta te poate ajuta să alegi mobila perfectă pentru a maximiza spațiul din balcon. Dacă te pricepi la tâmplărie, poți face mobilierul chiar tu. 

2. Grădină verticală pentru perete

Dacă ai un perete gol pe care vrei să-l acoperi, tâmplarii îți pot deveni cei mai buni prieteni. Aceștia pot crea niște ornamente care pot servi că și grădină verticală.

3. Decorațiuni pentru pereți și tavan 

Pentru camera copiilor, în loc de un decor timid, poți alege un decor mai îndrăzneț care va extinde spațiul de joacă până în tavan. Poate suna complicat, dar un tâmplar priceput poate să realizeze acest proiect fără să clipească. 

4. Dulapuri funcționale de bucătărie

În general, bucătăriile nu au o reputație prea bună, și asta din cauza lipsei spațiului de depozitare. Dar, dacă angajezi un tâmplar care să-ți facă un dulap pe comandă, poți rezolva problema aceasta cu ușurință. 

5. Dulapuri de bucătărie din lemn

Cât timp a trecut de când ai văzut ultima dată bucătarii din lemn adevărat? Probabil că motivul principal este că PAL-ul este mult mai ieftin, dar să nu uităm că are o durată de viață mult mai scurtă.

6. Birouri portabile inteligente 

Dacă ai nevoie de un birou, dar nu vrei să dedici o mare parte din cameră pentru calculator, poți discuta cu tâmplarul tău să-ți facă mobilier multifuncțional. 

7. Pat Montessori 

Patul Montessori este proiectat să fie la nivelul podelei astfel încât să fie ușor accesibil pentru copii. Patul Montessori, al cărui model cu acoperiș este foarte popular, poate fi făcut prin simpla poziționare a unei saltele pe podea. Singurul lucru important la care trebuie sa te gândești, este înălțimea patului. Acesta nu trebuie sa fie prea înalt astfel încât copii tăi să se poată sui siguri în el. Pentru un tâmplar talentat acest lucru nu este deloc complicat.

8. Paturi neobișnuite  

Dacă îți dorești un obiect de mobilier special în dormitorul tău, poți începe prin a discuta cu tâmplarul tău. Te poți inspira din mai multe exemple. Vei fi surprins să descoperi că acest dormitor nu costa atât de mult pe cum crezi.

9. Soluții practice pentru dressing

Când vine vorba de șifonier, fiecare persoană are nevoi diferite, de aceea este foarte dificil să găsești un șifonier care să-ți satisfacă toate nevoile. Lăsând un tâmplar să se ocupe de problema asta, el poate face un șifonier care să fie adaptat spațiului disponibil. Știm cu toții că anumite accesorii sunt greoaie și ocupă mult spațiu. De aceea îți recomandăm un raft ascun pentru aceste accesorii. S-ar putea să-ți placă acest model încorporat în perete și ascuns în spatele oglinzii. Tâmplarul tău te poate ajuta să faci alegerea potrivită.

10. Uși din lemn pe șine 

Tâmplăria pentru uși și ferestre este foarte accesibilă. Doar că o ușă ca cea din exemplul de mai jos, nu este așa ușor de găsit la magazin. În schimb, dacă îți dorești o ușă unicat, ar trebui să îi ceri ajutorul tâmplarului tău.

11. Un spațiu de depozitare creativ

Iată un exemplu de mobilier pe care este aproape imposibil să îl găsești la magazin. Îți trebuie o minune să găsești un dulap care să se potrivească sub scările din casa ta. Dar un tâmplar profesionist poate să rezolve problema asta cu ușurință.

12. Dulapuri pentru baie 

Mobilierul din baie arată asemănător în fiecare locuință. De obicei mobilierul este cumpărat de la brandurile mari. Dacă vrei un mobilier mai original, poți cumpăra un dulap pe comandă, adaptat gusturilor și spațiului din baia ta.

Sursa Vizuala: pinterest, houzz, youtube, parhamrealtyexperts, riodecor, yellowtrace.

Cum să cureți mașina de cafea folosind ingrediente naturale?

Cum să cureți mașina de cafea folosind ingrediente naturale?

13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele

13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele