Stilul Boem Idei și Sugestii

Stilul Boem Idei și Sugestii

Prin elemente precum decorații, culoarea pereților și mobilierul ales, fiecare casă reflectă caracterul persoanelor care locuiesc în ea. În acest articol îți vom prezenta mai multe exemple de case decorate în stilul boem care au un caracter romantic, vesel, artistic și colorat.

Cum să cureți bijuteriile singur

Rețete pentru îngrijirea părului cu uleiuri naturale

Idei de modele pe care le poți realiza cu Punch Needle

Ce este stilul boem?

Stilul Boem este o mișcare definită în Franța, care are la bază cultura și stilul de viață nomad, reprezintă un spirit liber și artistic. În zilele noastre stilul boem se regăsește în foarte multe zone.

Stilul Boem este caracterizate de elemente colorate și pline de viață, poate avea chiar un aspect aglomerat. Stilul boem se regăsește deseori în modă dar și în designul de interior.

Cum să folosești culorile în stil boem?

Culorile reprezintă elementul principal al stilului Boem sau Boho. Pentru a-ți decora locuință în stilul boem trebuie să folosești culori vibrante, luminoase, pastelate, mate și contrastante. Nu ezita să folosești împreună culori care nu se potrivesc. Cred că ne este mai ușor să exemplificăm acest stil complex prin imagini.

Cum să folosești modele în stil boem?

Cel mai des întâlnit material în stilul boem este materialul textil. Poți folosi acest material cam oriunde dorești, pe pereți, pe mobilier, că și husă de pat, etc.

Utilizarea modelelor în stilul boem se face, cel mai des, prin forme geometrice sau imprimeuri naturale. Cu alte cuvinte, un fotoliu cu model de flori, o husă de pat cu dungi, o pătură tricotată sunt printre elementele care caracterizează acest stil.

De asemenea, poți readuce pereții la viață cu tapet de diferite modele și culori. Dacă mobilierul tău oferă un aspect complex camerei, poți să folosești vopsea de culoare închisă în loc de tapet.

Scaunele joase reflectă stilul boem

Mobila care se poate muta ușor este o caracteristică a stilului boem. Poți crea un spațiu social confortabil și relaxant, dacă folosești tabureti, măsuțe pentru cafea și multe perne.

Utilizarea covoarelor decorative pe pereți sau podele

În stilul boem, care reflectă un spirit liber, mobilierul masiv nu este prea des întâlnit. Îți recomandăm să folosești mobilier practic, care poate fi mutat cu ușurință. Acest lucru este valabil și pentru covoarele care pot fi puse pe perete sau podea.

Pentru stilul boem se folosesc covoare mici în locul covoarelor mari care ocupă mult spațiu. Acestea pot fi folosite cu ușurință și pentru decorarea pereților, mai ales dacă îți dorești un design autentic.

Geometria stilului boem: Cercurile

Cercul este cea mai des întâlnită formă geometrică folosită de adepții stilului Boem. Poți folosi cu succes această formă geometrică în decorațiunile pentru pereți sau mobilier.

Stilul boem îți permite să-ți folosești creativitatea, așa că poți confecționa orice articol decorativ în formă de cerc și să îl folosești pentru a completa decorul casei tale.

Utilizarea plantelor în decorarea casei 

Plantele, că și obiecte decorative, stau la baza stilului boem. Poți adăuga vitalitate locuinței tale creând o compoziție din mai multe tipuri de plante. Dacă spațiul nu îți permite să amplasezi plante cu frunze mari, poți folosi diferite soiuri cactuși. 

Dacă îți dorești o interpretare modernă a stilului boem, poți să folosești grădini verticale. Grădinile verticale sunt formate din grupuri de plante pe care le poți agăța în perete. Această abordare va crea un aspect modern în locuință ta.

Conceptul de "vechi" nu există

Pentru acest stil, care este fix opusul minimalismului, poți să folosești articole retro și vintage. Mai exact poți restaura obiecte vechi de mobilier pe care le poți pune în locuința ta pentru a îi da un aer retro. 


Chiar dacă sună complicat, în realitate este foarte ușor să-ți decorezi locuința în stilul boem.

Sursă vizuală: Pinterest, Pexels

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

Cum să cureți bijuteriile singur

Cum să cureți bijuteriile singur