13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele

13 Moduri simple și eficiente de a îngriji mai bine plantele

Să admiri florile de pe balconul sau din grădina ta este o activitate plăcută care poate avea efect terapeutic. Cu o simplă grădină poți produce suficient pentru consumul propriu. Folosind metodele din acest articol poți să cultivi mult mai ușor legumele, fructele și condimentele tale preferate.

Cum se curăță hota? >

Cum să-ți decorezi colțul de lectură >

Cum poți curata o mașină de spălat vase folosind materiale naturale >

Folosește apa în care ai fiert ouăle

Poate este un sfat pe care îl știai deja, dar am vrut să ți-l reamintim. După ce ai fiert niște ouă pentru micul dejun, poți păstra apa și să o turni plantelor. Prin conținutul ridicat de proteine și calciu, apa va avea efect de fertilizator.

Poți pune coji de ouă pe pământul florilor

Oul este plin de nutrienți, iar acești nutrienți nu ne sunt benefici doar nouă, ci și plantelor. De aceea noi îți recomandăm să pui coajă de ou în pământul florilor. Poți mărunți coaja și să o amesteci cu pământul, ai grijă totuși, să nu deteriorezi rădăcinile plantelor.

Coajă de banană pentru praf

Poți îndepărta praful de pe frunzele plantelor pe care le ții în casă folosind un spray cu apă și detergent. Dar mai bine alegi o metodă mult mai naturală folosind interiorul unei coji de banană. 

Mini ghiveci în coajă de ou

Un mod inedit de a folosi coaja de ou, este pe post de mini ghiveci. Pentru asta nu trebuie decât să pui semințe și pământ de flori în interiorul lor.

Pune plantele iubitoare de umezeală împreună

Este bine să pui aceleași tipuri de plante împreună. De exemplu, poți pune plante iubitoare de umezeală împreună, pentru a le permite să creeze un mediu mai umed.

Hrănește-ți plantele cu apă minerală

Așa cum ne indică și numele, apa minerală conține o gamă largă de minerale. Nu îți recomandăm să pui apă minerală pur și simplu, deoarece poate fi dăunător plantelor. În schimb, îți recomandăm să amesteci puțină apă minerală cu apa normală, și să folosești amestecul asta pentru plantele tale.

Poți amesteca nisip de pisici în ghiveciul cactusului 

Cactușii preferă un sol uscat, din acest motiv este indicat să amesteci nisip de pisici în ghiveciul unui cactus.

Poți folosi apa în care ai fiert legumele

Dacă gătești legume fierte, poți folosi apa în care ai fiert legumele pentru a revigora plantele în mod natural. 

Segmentează gradina cu o formă de prăjituri

Forma de copt pentru brioșe poate fi folosită și în grădină. Dacă presezi tava de copt brioșe în pământ, acesta vă lua forma tăvii. Adaugă semințele plantelor pe care vrei să le cultivi în gropile făcute de tavă. După care, acoperă semințele cu pământ și udă-le cu puțină apă.

Poți folosi rămășițele unui creion după ce l-ați ascuțit 

Dacă nu vrei să folosești insecticide împotriva insectelor din pământul pentru flori, noi îți oferim o alternativă naturală. După ce ascuți un creion poți pune rămășițele în ghiveciul cu flori. Acestea vor proteja plantele de insecte.

Folosește o metodă practică pentru a uda plantele atunci când ești plecat în vacanță

Uneori se întâmplă să nu poți găsi o persoană care să aibă grijă de plantele tale când pleci în vacanță. Noi îți arătăm o metodă foarte simplă care te va scăpa de această grijă. Pentru a pune metoda în aplicare ai nevoie doar de un container cu apă și de o sfoară din material textil. Pune un capăt al sforilor în apă, iar celălalt capăt pune-l în ghiveciul cu flori. Folosind metoda asta, pământul florilor vă fi umed pe toată perioada vacanței tale.

Folosește cuburi de gheață

Dacă pleci într-o vacanță mai scurtă, poți pune cuburi de gheață în ghiveciul cu flori. În felul acesta vei avea o metodă inedită de a te asigura că plantele tale vor avea suficientă apă și nu se vor usca pe perioada vacanței.

Economisește spațiu cu grădinile verticale

În caz că nu ai destul spațiu pentru o mini grădină în apartamentul sau balconul tău, noi am găsit soluția. Poți instala grădini verticale pe peretele exterior sau cel interior. Aceste grădini nu doar că ocupă foarte puțin spațiu, dar sunt și la modă ca obiect decorativ.

Sursa Vizuala: reshontheway.com, thekitchn.com, succulentplantguide.com, archanaskitchen.com, vitalfarms.com, dailypreppernews.com, apartmenttherapy.com, freepik, pinterest, 1millionwomen.com.au, plantindex.com, blog.stobag.com, unsplash

12 idei de mobilier pe care le poți discuta cu tâmplarul tău

12 idei de mobilier pe care le poți discuta cu tâmplarul tău

11 Tipuri de case la curte pe placul tău

11 Tipuri de case la curte pe placul tău