13 articole pentru casă, pe care le poți face din materiale reciclate

13 articole pentru casă, pe care le poți face din materiale reciclate

Pentru a ne asigura că folosim eficient resursele planetei, trebuie să ne adaptăm unui stil de viață sustenabil. Putem începe chiar din casa noastră. Folosirea resurselor cu moderație, evitarea risipei de energie și încurajarea reciclatului sunt primii pași pe care îi putem face pentru a avea mai multă grijă de planeta noastră. Să vedem acum ce proiecte, folosind materiale reciclate, poți implementa în casa ta.

Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?

11 metode pentru a crea mai mult spațiu în locuința ta

Stilul Boem Idei și Sugestii

Containere pentru condimente 

Sticlele goale pot fi folosite pentru depozitarea produselor precum condimente, cafea, lapte praf, zahar, etc. Cu această idee poți crea un design rustic dacă ai mai multe sticle de același tip și dopuri din plută care să se potrivească. 

Ghivece din materiale reciclate

Este foarte important să reciclezi plasticul deoarece acesta se descompune, în mod natural, foarte greu. În acest exemplu dorim să îți arătăm că poți tăia o sticlă de plastic de la jumate și să o transformi într-un ghiveci de flori. Dacă ești o persoană creativă, poți vopsi ghivecele și să le transformi în niște articole unice.

Cești pe post de suporturi pentru lumânări

Dacă anumite ustensile sunt ciobite sau deformate, poate fi periculos să continui să le folosești. Cu toate acestea, dacă suntem puțin creativi, putem continua să folosim aceste produse, doar că pentru alt scop. De exemplu poți să folosești ceștile pe post de suporți pentru lumânări. Poți să topești lumânările pe care le ții pe post de decor, în ceștile pe care nu le mai folosești.

Decorații din materiale textile

Poți recicla materialele uzate, rupte sau pe cele de care nu mai ai nevoie și să le folosești în decorarea casei. Taie bucăți din materialele textile (haine, pături, țesături, etc.) și pune-le pe o frânghie verticală. Dacă dorești, poți adaugă mai multe detalii. Pune acest ornament pe tăblia patului sau chiar în colțul tău de lectură.  

Suporturi pentru pixuri 

Conservele de metal, cele pentru alimente,  pot fi reciclate cu ușurință. Le poți transforma în suporturi de pixuri sau de tacâmuri, dar asta doar după ce te-ai asigurat că nu există suprafețe ascuțite. 

Coșuri din valize vechi

Să aducem valizele uzate și cu fermoarele rupte înapoi în casele noastre în loc să le aruncăm! Cu puțină creativitate, poți transforma vechea valiză într-un pătuț pentru animalul tău de companie, în suport pentru reviste sau chiar într-o noptieră, asta dacă îi adaugi picioare. 

Mobilier din lădițe de lemn

Pentru a evita orice situație negativă te sfătuim să șlefuiești si să lăcuiești lădițele din lemn înainte de a le transforma în mobilier. După care, le poți vopsi în culoarea preferată și le poți transforma în măsuțe pentru cafea, noptiere, tabureti sau chiar elemente decorative pentru gradina ta.

Să tăiem cutiile de detergent goale

Cutiile de detergent din plastic gros, pot fi folosite pentru multe idei de design, deoarece forma lor nu se deteriorează chiar dacă le tăiem. În imaginile de mai jos poți vedea câteva idei creative.

Grădină verticală din sticle 

Grădinile verticale, care au devenit un trend printre cei care locuiesc la bloc, cu siguranță schimbă atmosfera apartamentului tău. Dacă îți place această idee, o poți implementa folosind sticle de plastic goale atașate de perete. Poți lăsa sticlele așa cum sunt ele, transparente, sau le poți vopsi în culorile tale preferate.

Lumini din conserve

Cum ți-ar plăcea să folosești conservele pe post de iluminatoare? Deoarece acestea sunt făcute dintr-un metal subțire și ușor maleabile, nu va fi așa de dificil să creezi design-ul care îți place. Poți să creezi un sistem de iluminat atașând mai multe conserve una lângă alta, cu care poți să-ți decorezi balconul, grădina sau orice perete. Ține minte, este important să te asiguri că nu există nicio parte ascuțită în care te poți tăia sau accidenta. 

Suporturi pentru lumânări

Borcanele ciobite, sparte sau cele pe care nu le mai folosești pot fi considerate deșeuri de sticlă. În loc să le arunci la gunoi, e posibil să le poți folosi în casă. Borcanele pot fi folosite pe post de suporturi pentru lumânări. Umple un sfert de borcan cu pietricele, adaugă lumânările înăuntru și gata, ai reciclat borcanele într-un obiect decorativ. 

Ghiveci de flori din cutii de ulei

După scoaterea capacelor și îndepărtarea cu atenție a oricărei urmă de ulei, poți folosi cutia de la ulei pe post de ghiveci de flori. Aceasta va da un aspect rustic locuinței tale. Plantează în cutia de ulei planta ta preferată, vopsește-o cu orice culoare dorești și pune-o într-un loc unde are acces din plin la lumină naturală.

Iluminatoare din sticle de sticlă

Sticlele din sticlă pot fi reciclate acasă în diferite feluri. Spre exemplu, le poți transforma în iluminatoare cu aspect rustic sau industrial. Poți lăsa sticlele întregi sau să le tai de la jumate, tu alegi. Adaugă în ele beculețe electrice sau lumânări și.. Voila!

Sursă vizuală: favecrafts.com, pinterest, citrussleep.com, reusethisbag.com, kiflieslevendula.blogspot.com, ofdesign.net, decortips.com, architecturendesign.net, bridalguide.com, decoratorist.com, jasmine.com, meganvanorden.com , 17apart.com

17 idei de tăblie pentru pat

17 idei de tăblie pentru pat

Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?

Ce este un Air Fryer? Cum se curăță?