Cum să cureți jaluzelele?

Cum să cureți jaluzelele?

Jaluzelele, pe care le putem vedea cel mai des în birouri, au devenit obiecte de decor pe care am început să le vedem de ceva vreme în case. Jaluzelele, care sunt de obicei făcute din material textil, aluminiu sau lemn, pot oferi un aspect modern locuinței. Totuși, atunci când vine vorba să le curățam, acestea ne obligă să folosim metode diferite decât cele pentru curățarea perdelei din material textil. Dacă nu vrei să scurtezi durata de viață a jaluzelelor prin deteriorarea sau deformarea acestora, poți beneficia de sfaturile noastre din acest articolul.

Cum să ascunzi țevile de gaze?

17 idei de tăblie pentru pat

13 articole pentru casă, pe care le poți face din materiale reciclate

Cât de des trebuie să curățam jaluzelele?

Jaluzelele ne protejează de soare dar acestea adună praful, de aceea este important să le curățăm în mod regulat.

Noi îți recomandăm să îndepărtezi praful cu un aspirator odată pe lună. Dacă vrei să faci o curățenie mai detaliată, o poți face o dată la 6 luni. Deși această perioadă poate părea lungă, nu trebuie să uiți că aceste jaluzele sunt diferite de perdelele clasice din material textil.

Toate jaluzelele se curăță în același fel?

Un alt lucru pe care ar trebui să îl menționăm este faptul că anumite materiale au un risc de deformare diferit. Prin urmare, din păcate, nu poți curăța fiecare model folosind aceleași metode. Din acest motiv am scris acest articol pentru a-ți arăta cum să cureți jaluzele făcute din diferite materiale.

Jaluzele din lemn

Nu trebuie să uiți că jaluzelele din lemn pot absorbi apa. De asemenea, pe acest material pot rămâne pete de apă. De aceea anumite tehnici de curățare a mobilierului din lemn se pot aplica și la curățarea jaluzelelor. Poți îndepărta praful cu o cârpă îmbibată într-un amestec de apă și detergent pentru lemn. După ce ai terminat de curățat draperiile le poți pune perpendicular cu geamul și să le lași să se usuce. 

Jaluzele din aluminiu

Puteți îndepărta praful ștergând jaluzelele cu o cârpă umedă. Apoi le poți curăța cu detergent pentru a îndepărta murdăria. Pune un prosop sub draperii pentru a colecta apa care se scurge. 

Pentru o curățare mai bună poți îndepărta jaluzelele de la geamuri și să le speli în cadă sau în chiuvetă cu apă caldă. Apoi poți așeza jaluzelele pe un prosop și să le lași să se usuce.

Jaluzele din material textil

Dacă ai jaluzele din material textil, ar trebui să le cureți cu produse care să nu estompeze culoarea materialului și care să nu le deformeze. Mai întâi, îndepărtează praful cu un aspirator, apoi scoate jaluzelele și punele inmoaiele în apă.

Jaluzele verticale

Jaluzelele din plastic sunt cel mai ușor de curățat. Poți șterge praful cu o cârpă umedă, după le poți curăța cu detergent. După ce le-ai curățat lasă-le să se usuce. 

Lucruri de luat în considerare

Poți șterge jaluzelele cu o cârpă umedă o dată la două săptămâni sau poți îndepărta praful cu un aspirator odată pe lună. Cea mai sănătoasă metodă de a curăța jaluzelele este cu aburi. 

Lucru cel mai important atunci când cureți jaluzelele este să nu apeși pe ele. În același timp, este important să te asiguri că acestea s-au uscat, indiferent de material. În acest fel poți fi sigur că vei extinde durata de viață a jaluzelelor și nu vei avea pete de apă pe ele.

Sursă vizuală: ecohouse-eg.com, savmart.net, news.com, isiltitemizlik.com.tr, antalyajaluzi.com.tr

Care sunt beneficiile mersului cu bicicletă?

Care sunt beneficiile mersului cu bicicletă?

Cum să ascunzi țevile de gaze?

Cum să ascunzi țevile de gaze?